Tajfun tokrat zasluženo boljši od Elektre

ELE 20. januar, 2013
209
Tajfun tokrat zasluženo boljši od Elektre

Elektra je tokrat odigrala eno najslabših tekem v sezoni. Po katastrofalnem začetku je Elektra malo bolje zaigrala v 3. četrtini in se preko razpoloženega Podvršnika uspela približati na samo 4 točke (36:40), a je nato Tajfun po minuti odmora pritisnil na plin in pobegnil na 20 točk razlike ter mirno privedel tekmo do konca.


LIGA TELEMACH, 12. KOLO

sobota, 19. januarja:

ELEKTRA šOšTANJ : TAJFUN 60:71


(8:19, 14:14, 18:25, 20:13)


Podvršnik 25, Julevič 12 (6 skokov); Sebič 14, Zimiæ (6 skokov) in Primorac (11 skokov) po 12.

STATISTIKA

Košarkarji Tajfuna so trenutno najbolj vroča ekipa Lige Telemach. Potem ko so v prejšnjem kolu prekinili niz uspehov Heliosa, so na gostovanju v šoštanju zabeležili četrto zaporedno zmago in se prebili do mest, ki vodijo v Ligo za prvaka. šentjurčani so po presenetljivem porazu Rogaške Crystala skočili na četrto mesto razpredelnice, Elektro, s katero so imeli do tega kola enak izkupiček (6-5), pa so za seboj pustili za skoraj dve zmagi, saj so zmagali višje, kot so izgubili na prvi tekmi.

 

Elektra je bila proti razigranim in motiviranim gostom brez možnosti za uspeh. Že v prvi četrtini si je nabrala občuten zaostanek (8:19), ki ga do konca ni znala izničiti. Zmagovalec je bil znan po treh četrtinah igre, ko se je razlika povzpela na 18 točk.

Ključ do uspeha Tajfuna je bila dolga klop in razpoložena zasedba. Medtem ko je pri Elektri izstopal le Andrej Podvršnik s 25 točkami (trojke 4:5), je pri gostih pet igralcev doseglo dvomestno število točk. Milan Sebič jih je zbral 14 (trojke 4:5), po dvanajst sta jih vknjižila Emir Zimiæ in Mladen Primorac (11 skokov), Anže Pelc enajst (6 podaj), Tadej Ferme pa deset (5 podaj).

V naslednjem kolu (26. januarja) bo Tajfun nastopil doma proti Slovanu, Elektra pa bo skušala spodrsljaj popraviti na gostovanju v Grosupljem.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:
"Čestitke Tajfunu za zasluženo zmago. Na žalost je pomembnost tekme naredila svoje. V prvem polčasu smo povsem zatajili v napadu, v obrambi pa v nadaljevanju dovolili preveč lahkih košev in skokov v napadu Tajfuna."

Damjan Novakoviæ, trener Tajfuna:
"Na najbolj pomembni tekmi v dosedanjem delu Lige Telemach smo dominirali od prve do zadnje minute. Na koncu smo želeli zmago z več kot osmimi točkami razlike, zato je ta zmaga dvojna. Čestitke vsem fantom in zahvala vsem navijačem za bučno podporo."

 

Iskanje