Tajfun in Portorož odpihnila sanje Elektre

ELE 22. april, 2014
239
Tajfun in Portorož odpihnila sanje Elektre

Žal se zadnje kolo lige za obstanek ni končal po željah Elektre. Tajfun je zasluženo slavil zmago v šoštanju, Portorož pa v zadnjih sekundah zmagal v Grosupljem. Elektro tako čaka še dodaten boj za obstanek v 1.SKL.  


LIGA TELEMACH ZA OBSTANEK, 10. KOLO:  

ELEKTRA šOšTANJ : TAJFUN 77:82  

(9:26, 20:13, 21:18, 27:25)
Bajramliæ 22, Priest 13 (11 skokov); Držiæ 16, Primorac 13 (13 skokov).

STATISTIKA  

Košarkarji Tajfuna so se oddahnili za nekaj časa. Z jubilejno deseto zmago so se izognili neposrednemu izpadu iz Lige Telemach, od 3. maja dalje pa jih čaka ogorčen boj z Elektro in drugo ter tretjeuvrščeno ekipo 2. SKL v mini ligi za obstanek. Iz te lige bosta po šestih kolih izpadli dve ekipi.

Zmaga Tajfuna je povsem zaslužena. Varovanci trenerja Edija Dželalija so nastopili visoko motivirani in že v prvih desetih minutah pokazali, da bodo naredili vse za četrto zmago v gosteh v tej sezoni. Povedli so s 26:9 in prednost zadržali vse do konca. V zaključku so se gostitelji sicer približali na 76:79, toda Tajfun je imel tokrat dovolj razpoloženih igralcev, ki so v odločilnih trenutkih ohranili trezno glavo.

Mladen Primorac je zbral 13 točk in 13 skokov (indeks 22), Uroš Veličkoviæ je dosegel 18 točk in imel pet podaj (indeks 21), Ivan Držiæ je dodal 16 točk, Luka Petkovič pa enajst.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Vladimir Rizman, trener Elektre šoštanja:

"Moji igralci so pokazali vse kar znajo, a se pri njih čutila nervoza, za katero nimam razlage. Tajfunu se je na drugi strani videlo, da je bil od samega začetka zelo osredotočen na tekmo. Zasluženo je zmagal. Sicer smo tudi mi imeli svoje priložnosti, a jih nismo izkoristili. Sedaj nas čakajo dodatne kvalifikacije za ohranitev mesta v Ligi Telemach. Verjamem, da smo dovolj kvalitetno moštvo, da nam to uspe. Mislim, da si Elektra in šoštanj to tudi zaslužita. Nikakor ne podcenjujem ekip 2. SKL, a menim, da bi Elektra in Tajfun morala obstati med prvoligaši."  

Edi Dželalija, trener Tajfuna:
"Po odličnem začetku smo dosegli sijajno zmago. Z menjavami igralcev je sicer normalno prihajalo do padcev v naši igri, a smo s pametno igro, ne glede na nekatere nerezonske odločitve ter izgubljene žoge tekmo zaključili sebi v prid. Zaustavili smo njihovo glavno orožje Leliæa, dobro pa je na to odgovoril Bajramliæ. Pri nas so bili za uspeh ključni vsi igralci, kar štirje pa so tekmo končali z dvomestnim številom točk. S širšim naborom razpoloženih igralcev smo bili precej bolj nevarni in bilo nam je lažje. Čestitke mojim igralcem za pomembno zmago v tej travmatični sezoni. Zavedamo se, da vsega vendarle še ni konec. V kvalifikacije se podajamo z jasnim ciljem - ohraniti status prvoligaša."   

Iskanje