Spomladanski veteranski turnir v Šoštanju

ELE 6. marec, 2006
193
Spomladanski veteranski turnir v Šoštanju
Sekcija veteranov Košarkarskega kluba Elektra, ki združuje bivše igralce članske ekipe, je v soboto, 4. marca 2006, organizirala Spomladanski veteranski turnir. Zaradi odpovedi ene izmed prijavljenih ekip sta se turnirja udeležili ...

Spomladanski veteranski turnir v Šoštanju

Sekcija veteranov Košarkarskega kluba Elektra, ki združuje bivše igralce članske ekipe, je v soboto, 4. marca 2006, organizirala Spomladanski veteranski turnir. Zaradi odpovedi ene izmed prijavljenih ekip sta se turnirja udeležili samo dve ekipi: domača ekipa veteranov in ekipa veteranov iz Celja. Tekma je bila odigrana ob 16. uri v Športni dvorani Šoštanj. Naslednji veteranski turnir v organizaciji veteranov KK Elektra bo jeseni.

Veterani Elektra : Veterani Celje 74: 67 (21:17, 31:31, 56:48)

Športna dvorana Šoštanj. 30 gledalcev. Sodnik: Rodič (Celje).

Veterani Elektra: Dumbaya 13, Divjak 3, Vukelič 2, Pečovnik 15, Leskovšek 5, Lipnik 9, Purnat, Breznik 4, Rotovnik 19 in Plešej 4. Trener: Pašič R.

Veterani Celje: Oprčkal 12, Benčan 14, Krivec 6, Počivalšek, Udrih 6, Lamut 4, Čerenak 8, Jošt 2, Kahvedžič 13 in Plevnik 2. Trener: Jošt J.

Tekma, na kateri so nastopili vsi prijavljeni igralci, se je začela dokaj izenačeno. Domača ekipa si ni uspela zagotoviti večjega vodstva, saj so gostje do konca druge četrtine vseskozi sledili domačim igralcem in jih v zadnjih sekundah tudi ujeli, tako da so igralci odšli na odmor z izenačenim rezultatom 31:31.

Drugi polčas so domači začeli s hitrejšim tempom igre, ki sta ga narekovala Pečovnik pod košem in Rotovnik z meti z razdalje. Pri gostih pa sta bila najbolj razpoložena Kahvedžič in Benčan. V začetku zadnje četrtine so domači še povišali vodstvo na 13 točk razlike (61:48). Nato so gostje poskušali ujeti domače s hitrejšim tempom igre, kjer se je posebej izkazal Oprčkal s kar devetimi točkami samo v zadnji četrtini. A domača ekipa ni dovolila, da bi se gostje približali na manj kot 8 točk razlike. Tekma se je zaključila z zmago domače ekipe. Nato je sledilo še skupinsko fotografiranje veteranov, ki so v času svojega aktivnega igranja bili v samem vrhu slovenske košarke.

Po turnirju so si veterani ogledali še prvenstveno tekmo med ekipama Elektra Esotech in Postojnska jama, kjer so domači igralci premagali ekipo iz Notranjske s kar 40. točkami razlike (109:69).

Iskanje