Šoštanjčani zanesljivo prvi

ELE 24. januar, 2005
220
Šoštanjčani zanesljivo prvi
Ekipe v I. Aligi so sklenile prvi del tekmovanja. Elektra, Krka, Postojnska jama in Kraški zidar so se uvrstili v drugi del, kjer se jim bosta priključila Geoplin Slovan in Helios. Najboljše štiri ekipe iz te skupine bodo ...

VEČER: Ponedeljek, 24. Januar 2005 - Stran: ŠPORT

Sklenili prvi del prvenstva v I. A-ligi za košarkarje

Šoštanjčani zanesljivo prvi

Kraški zidar se je nepričakovano uvrstil v drugi del

Ekipe v I. Aligi so sklenile prvi del tekmovanja. Elektra, Krka, Postojnska jama in Kraški zidar so se uvrstili v drugi del, kjer se jim bosta priključila Geoplin Slovan in Helios. Najboljše štiri ekipe iz te skupine bodo igrale v tretjem delu prvenstva, ko bosta zaigrala še Union Olimpija in Pivovarna Laško. Ostalih šest ekip iz prvega dela prvenstva se bo borilo za obstanek, zadnjeuvrščeni bosta izpadli iz prvoligaške druščine.

Rogla je v tretji četrtini naredila odločilno prednost in še drugič v tej sezoni ugnala Branik. Meško je dosegel 14 točk, pri gostih pa Kosi 12. Kraški zidar se je presenetljivo uvrstil med štiri najboljše. "Pomagali" so mu premalo ambiciozni Postojnčani. Za Sežance je Husiæ dosegel 15 točk, pri domačih pa Bjegoviæ 20. Kemoplast je doma ugnal vodilno Elektro, vendar bo v nadaljevanju prvenstva igral v skupini za obstanek. Muliæ je dosegel 26 točk, pri gostih pa Nedeljkoviæ 15. Krka ni imela večjih težav z Zagorjem. Damjanoviæ je dosegel 21 točk, pri gostih pa Leban 16. Koper je po treh četrtinah odločil o zmagovalcu. Finžgar je dosegel 18 točk, pri Triglavu pa Skok 15.

Pari 1. kroga: Helios - Elektra, Kraški zidar JK - Geoplin Slovan, Postojnska jama - Krka; za obstanek: Zagorje Banka Zasavje - Koper, Rogla - Branik CPM, Alpos Kemoplast - Triglav.

Iskanje