Šoštanjčani namučili Geoplina Slovana

ELE 1. maj, 2008
203
Šoštanjčani namučili Geoplina Slovana
Geoplin Slovan je v Šoštanju nastopil kot favorit, za načrtovani dve točki v boju za polfinale pa se je moral krepko potruditi. Elektra Esotech, ki ostaja pri eni zmagi (na gostovanju v Kopru), je bila namreč vse do zaključnih minut v igri za ...

Elektra Esotech : Geoplin Slovan 65:71 (15:16, 19:19, 13:13, 18:23)

Šoštanj - Športna dvorana, gledalcev 100, sodniki: Lovšin (Ljubljana), Špendl (Maribor), Dovč (Domžale).

Elektra Esotech: Ličartovsky 9 (1:2), Kunc 16 (1:1), Vrečko 22 (3:4), Jeršin 5 (2:4), Goršek 4, Bubniæ 9 (1:2).

Geoplin Slovan: Mlakar 3, Klobučar 14 (2:5), Novak 6 (3:4), Jovanoviæ 10 (4:4), Šamadan 2, Petrov 16 (4:4), Johnson 16 (6:6), Modrič 4 (2:2).

Geoplin Slovan je v Šoštanju nastopil kot favorit, za načrtovani dve točki v boju za polfinale pa se je moral krepko potruditi. Elektra Esotech, ki ostaja pri eni zmagi (na gostovanju v Kopru), je bila namreč vse do zaključnih minut v igri za presenečenje, ki pa ga je z dvojnim dvojčkom preprečil DeMarco Johnson (16 točk, 11 skokov).

Tekma je bila vseskozi izenačena, domačini so imeli večji del časa vodstvo v svojih rokah, gostje pa so vodili ob koncu vseh štirih četrtin. Prvo so dobili po košu Petrova tik pred iztekom časa, pred polčasom je znova zadel Petrov, Klobučar pa je s trojko poskrbel za vodstvo po 30 minutah igre. Odločitev o zmagovalcu je padla med 34. in 36. minuto, ko je Geoplinu Slovanu uspel delni rezultat 9:0. Iz zaostanka 52:55 je prišel do vodstva z 61:55. Domačini so se sicer še vrnili v igro (60:61), toda Johnson je s štirimi zaporednimi točkami poskrbel, da sta točki odšli v Ljubljano.

V enajstem krogu bo Geoplin Slovan gostil Krko, Elektra Esotech pa bo gostovala v Domžalah.


Ivan Stanišak, trener Elektre Esotech: "Proti ekipi Geoplina Slovana smo odigrali zelo dobro tekmo, bilo je napeto in razburljivo do samega konca. Vsekakor moram čestitali moji ekipi za borbenost, gostom iz Ljubljane pa za zasluženo zmago. Če bomo tako igrali do konca lige UPC Telemach za prvaka, bo naš cilj, da igramo proti vsemi ekipami kar se da najbolje, zagotovo izpolnjen ter da ob enem poizkušamo zdržati čim dlje z omejenim številom igralcev."

Rudolf Jugo, trener Geoplina Slovana: "Tekma proti Elektri Esotech je bila zelo težka, domačini so v vsakem primeru odigrali zelo kvalitetno in mi smo se morali precej potruditi za končno zmago. Mislim, da je bila ključna predvsem dobra obramba ter zbranost v napadu, kar nam je še kako prav prišlo v ključnih trenutkih. V prvih treh četrtinah smo bili zelo izenačeni, vendar smo se v četrti odlepili in povedli za 5 točk, kar je zadostovalo za končni uspeh. Upam, da se nam bodo že na prihodnji tekmi pridružili poškodovani košarkarji. Čestitam tudi Elektri za izredno korektno igro."


VIDEO: UTRINKI S TEKME

Iskanje