Šok terapija uspešna, Elektra prekinila niz porazov

ELE 23. marec, 2013
236
Šok terapija uspešna, Elektra prekinila niz porazov

Košarkarji Elektre so pod taktirko začasnega trenerja Rajka Rituperja odigrali naravnost odlično. Igrali so borbeno v obrambi in sproščeno v napadu ter celotno srečanje nadzirali potek tekme. Zmaga Elektre je popolnoma zaslužena in zelo pomembna v borbi za obstanek.  


LIGA TELEMACH, LIGA ZA OBSTANEK, 2. KOLO:

Sobota, 23. marca:

GROSUPLJE : ELEKTRA šOšTANJ 68:78  

(13:15, 19:26, 20:15, 16:22)
Zagorac 21 (11 skokov), Tratnik 14; Collins 16 (12skokov), Juleviæ 15, Zagorc 13.

STATISTIKA

Košarkarji Elektre so po razhodu s trenerjem Sebastjanom Krašovcem - ekipo je tokrat vodil Rajmond Rituper, sicer trener mlajših selekcij v šoštanju - prekinili niz petih porazov. Na vročem gostovanju v Grosupljem, kjer so jih domačini pričakali po treh zaporednih zmagah, so vodili večji del srečanja in zasluženo prišli do dveh točk.

Gostje so vajeti igre prevzeli v svoje roke sredi prve četrtine in prednost na semaforju ohranili vse do konca. Tesno je bilo sredi zadnjega dela, ko so se gostitelji približali na 59:60 in 61:63, vendar je Elektra nato naredila delni izid 9:0 in pred zaključkom rešila vse dvome o zmagovalcu. Odločilne koše je dosegel najboljši posameznik tekme, Kanadčan v dresu Elektre David Andrew Collins, ki je zbral 16 točk in 12 skokov (indeks 27).

Liga za obstanek se bo nadaljevala v sredo, 27. marca; Grosuplje pri Slovanu, Elektra pa doma s Hopsi.

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Predrag Miloviæ, trener Grosuplja:

"Elektra je zasluženo zmagala. Mi smo tekmo začeli zmedeno, Elektra pa je igrala izjemno. V prvem polčasu smo nasploh igrali zelo slabo v obrambi. Če pa Grosuplje slabo igra v obrambi težko premaga katero koli ekipo. V drugem polčasu smo imeli možnosti za izenačenje in morda celo da povedemo. Taki trenutki so bili redki, pa smo tedaj znova zaigrali zmedeno. še enkrat čestitke Elektri za zasluženo zmago, nam pa še naprej ostaja borba za obstanek.

Rajmond Rituper, trener Elektre šoštanja:

"Fantje so se končno zbudili iz zimskega spanca in končno imeli željo po zmagi. To se nam je na gostovanju v Grosupljemu obrestovalo. Mislim, da so zmožni še boljši iger in upam, da jih bodo v prihodnjih kolih tudi prikazali. Čestitke fantom za dobro igro." 

Iskanje