Slokar in NBA na obisku Igrive košarke v Cerknici

ELE 23. oktober, 2014
130

Na Oš Notranjskega odreda v Cerknici je potekala predstavitev Igrive košarke za več kot 280 otrok, ki so ga organizirali KZS, KK Cerknica ter omenjena Oš z veliko pomočjo občine Cerknica z županom Markom Ruparjem na čelu.


Na Oš Notranjskega odreda je bil včeraj, v sredo 22.10.2014, poseben dan, saj so imeli osnovnošolci prve triade drugačne aktivnosti, kot so jih običajno vajeni. Zvezke je zamenjala žoga, učiteljice pa Lipko in Uroš Slokar, ki sta otrokom na Igrivi košarki predstavila ta lep šport.


Več kot 280 jih je bilo prisotnih na predstavitvi unikatnega projekta Košarkarske zveze Slovenije, namenjenega popularizaciji košarke med mladimi in ustanovljenega leta 2008, prek katerega 20 animatorjev vsako leto košarko predstavi več kot 30.000 osnovnošolcem prve triade in vrtčevskim otrokom na približno 150 akcijah v več kot 100 krajih po Sloveniji. Predstavitve so za vse osnovne šole povsem brezplačne, poleg tega pa KZS vsakič podeli tudi nekaj malih košarkarskih žog.

 

KZS/www.alesfevzer.com

V Cerknici otroci niso bili aktivni le v telovadnici, kjer so švigali med poligoni, metali na koš, zabijali ter gledali kako to počno njihove učiteljice (na poligonu se je preizkusil tudi Uroš Slokar), temveč so bili na temo košarke aktivni tudi v razredih. Barvali so posebne razglednice z motivom Lipka, izdelovali majhne papirnate košarkarske žogice, z ust knjižničarke pa slišali tudi pravljico Lipko in svetovni prvaki.

 

KZS/www.alesfevzer.com

 

Najbolj številčno akcijo Igrive košarke v njeni zgodovini (prejšnji rekord po obiskanosti je držala akcija leta 2011 z Arvydasom Sabonisom) je obiskal tudi direktor NBA EMEA (Europe, Middle East, Africa) Neal Meyer, nekdanji pomočnik trenerja San Antonio Spursev, LA Clippersev ter Portland Trail Blazers. Nekdanji košarkar, rojen v Phoenixu, kjer igrata brata Goran in Zoran Dragiæ, se je v Sloveniji zaradi Igrive košarke sicer mudil dva dni, s predstavniki KZS pa spregovoril tudi o aktivaciji partnerstva med NBA in KZS, ki sta ga obe organizaciji podpisali avgusta.


Alenka škreblin, vodja Igrive košarke

"KZS je projekt Igrive košarke uvedla leta 2008 z željo po večji popularizaciji tega športa med mladimi. Glede na to, da letno košarko predstavimo približno 30.000 osnovnošolcem v prvi triadi in vrtčevskim otrokom, glede na to, da so šolski delavci nad predstavitvami ter udeleženostjo otrok enostavno navdušeni ter, da zaradi Igrive košarke vsako leto raste vpis v košarkarske šole po celi Sloveniji lahko z gotovostjo trdimo, da projekt uspeva. V prihodnosti ga bomo še razvijali, pri tem pa nam bo zagotovo v pomoč tudi Liga NBA, katere predstavnika smo zadnje dva dni gostili v Sloveniji in s katerim smo govorili o aktivaciji te globalne blagovne znamke, posebnih projektih in tudi veliki nagradni igri, ki jo bomo predstavili spomladi." 


Neal Meyer, direktor NBA EMEA

"Sodelovanje NBA pri projektu Igrive košarke je za nas velikega pomena, saj nam daje možnost tesnega sodelovanja s Košarkarsko zvezo Slovenije ter dodatnega razvoja košarke v tej regiji. O Igrivi košarki smo veliko govorili, videl sem ogromno fotografij, a zdaj, ko sem si v živo ogledal projekt, sem postal še bolj navdušen. Lepo je videti vpletenost učiteljev ter trenerjev, uživanje otrok in njihovo navdušenost nad Lipkom. Ta projekt je res unikaten." 


Aleš Brlan, direktor KK Cerknica:

"KK Cerknica izjemno ceni projekt Igrive košarke, ki ga izvaja KZS, veseli pa nas tudi dejstvo, da je naš kraj in predstavitev projekta na Oš Notranjskega odreda obiskal predstavnik NBA ter videl kako pri nas delamo z mladimi. Projekt Igrive košarke je na splošno prava promocija košarke."

Uroš Slokar, slovenski reprezentant:

"Pozitivno sem bil presenečen nad količino otrok, ki je zainteresirana za tako predstavitev, poleg tega pa me veseli, da KZS že tako mladim otrokom da žogo v roke in jim omogoča kakovostno druženje. Projekt Igrive košarke je res odličen, kar izkazuje dejstvo, da je NBA videl velik potencial in se pridružil projektu, kar ni enkratno le za mlade in šole, temveč na splošno za slovensko košarko."

 

KZS/www.alesfevzer.com

Iskanje