SLOADO

ELE 28. avgust, 2024
342
SLOADO

Protidopinško izobraževanje obvezno za vse igralce od 14 leta dalje


Letos se je tudi KZS odločila, da bodo morali vsi igralci nad 14 let opraviti izobraževanje na daljavo SLOADO. Brez opravljenega izobraževanja ne bodo dobili pravice nastopati in igrati tekme v državnem prvenstvu.

Da bi bilo lažje, smo pripravili nekaj navodil in napotkov.

Pojasnilo KZS:

Skladno z določili in zahtevami Slovenske antidoping organizacije in Olimpijskega komiteja Slovenije OKS – ZŠZ, bo od sezone 24/25 posedovanje veljavnega certifikata o opravljenem protidopinškem e-izobraževanju obvezen pogoj za podelitev pravice nastopa posameznemu igralcu.

Certifikat bo obvezen za vse igralce in igralke, ki sodelujejo v mlajših starostnih kategorijah in v članski kategoriji: tako za igralce s slovenskim državljanstvom kot tujce, in sicer od dopolnjenega 14 leta naprej.

Kje najdem povezavo na izobraževanje?

Dostop do spletne platforme, kjer so na voljo tudi vsa podrobna navodila (na dnu strani) je preko spletne strani: https://sloado.si/e-izobrazevanje/

Pri izpolnjevanju obrazcev prosim, bodite natančni, saj se podatki avtomatsko prenašajo med ADEL-SLOADO in KZS. Še posebej je pomebeno, da se vpiše točen el.naslov.

 

Pri igralcih med 14 in 16 letom se zahteva sodelovanje starša (skrbnika). Certifikat velja 2 leti, potem je potrebna osvežitev.

 

 

 

Iskanje