Slaba tretja četrtina odločilna za novi poraz Elektre

ELE 14. december, 2014
245
Slaba tretja četrtina odločilna za novi poraz Elektre

Včeraj, v soboto 13.12.2014, so se odigrale preostale tekme 10. kroga Lige Telemach. V Portorožu je gostovala Elektra in žal izgubila. Zmaga tudi za preostale gostitelje včerajšnjih tekem. Hopsi so bili boljši od Sunsov, Zlatorog je porazil Rogaško, šenčur pa nadaljuje z izjemnimi predstavami z zmago proti Grosbasketu.


Začetek tekme v Portorožu je bil v znamenju gostov iz šoštanja. Igralci Elektre so začeli zelo motivirano in odločeno, da si priborijo prvo letošnjo zmago. Igralci Portoroža na trenutke niso imeli pravega odgovora na vsestransko igro Elektre, ki je v prvi četrtini vodila tudi že za 5 točk. Vseeno se je prvih 10 minut končalo z izenačenim izidom 19:19. Tudi v drugi četrtini je več od igre imela Elektra, a je Sašo Ožbolt s tremi trojkami vselej držal svojo ekipo v prikključku in tako da Elektra nikoli ni povsem oddaljila s svojo prednostjo. V drugi polčas sta ekipi vstopili izenačeni na 40, vendar je v tretji četrtini igra na parketu delovala pretežno enosmerno. Portorožu je uspel delni izid 23:4 in gostje so se znašli v visokem zaostanku. V četrti četrtini so se varovanci Jerneja Kobaleta ponovno prebudili in skoraj povsem ujeli domačine, a jim je na koncu zmanjkalo moči in Portorož je slavil s 82:68.

 

Izjava trenerja Kobaleta po tekmi:"Po solidnem prvem polčasu smo tretjo četrtino začeli preveč medlo. Igrali smo prepočasi. Nato smo zaigrali hitreje in napravili priključek. A izkušena ekipa Portoroža je naš napad odbila in zasluženo zmagala."

 

Splošna plovba Portorož : Elektra šoštanj 82:68 (19:19, 21:21, 25:13, 17:15)

Strelci za Elektro: Malus in Balramliæ po 17, Brčina 11, Zagorc 9, Lekiæ 8, Bukovič U. in Horvat po 3

Iskanje