Šentjur - Elektra Esotech 89:83

ELE 23. januar, 2010
224
Šentjur - Elektra Esotech 89:83

Tekma šentjurčanov in šoštanjčanov je bila tesna. Da so igralci Elektre večino časa "dihali za ovratnik", so si domačini krivi kar sami, saj niso dovolj striktno upoštevali opozoril trenerja Damjana Novakoviča pred tekmo. Ta si je želel ustaviti Æupa, Koštomaja in...


šENTJUR - ELEKTRA ESOTECH 89:83 (26:19, 17:14, 21:30, 25:20)


šentjur, 23.01.2010, Dvorana Oš Hruševec-šentjur, gledalcev 250, sodniki: Petek (Maribor), Mlakar (škofja Loka), Bauman (Lenart).

šentjur: Lapornik 13, Simoviæ 3 (1:2), Sebič 4 (2:2), Ručigaj 7 (2:2), Jovanovič 7 (1:6), Čebular 42 (7:12), Crenshaw 7 (1:2), Alispahiæ 2, Ferme 4.

Elektra Esotech: Horvat 9, Koštomaj 16 (3:4), Podvršnik 9, Bilič 8 (4:6), Lekič 1 (1:2), Æup 21 (6:6), Miljkoviæ 19 (7:11).

Tekma šentjurčanov in šoštanjčanov je bila tesna. Da so igralci Elektre večino časa "dihali za ovratnik", so si domačini krivi kar sami, saj niso dovolj striktno upoštevali opozoril trenerja Damjana Novakoviča pred tekmo. Ta si je želel ustaviti Æupa, Koštomaja in Elektrin met za tri točke, želja pa se mu ni povsem uresničila. Na drugi strani so se gostitelji lahko zanesli na svojega "odrešenika" Čebularja, ki je tekmecu natrosil kar 42 točk (met 13:16). šentjur je na koncu vpisal osmo zmago, Elektra pa deveti poraz.

Novakovič je zmago proti Elektri označil kot obvezno. Po izenačenih uvodnih minutah so igralci njegovo "zahtevo" začeli uresničevati v zadnjih dveh minutah prve četrtine, ko so z delnim izidom 9:3 ušli na 26:19. Takoj po začetku drugega dela igre so se gostitelji še malce bolj oddaljili in po košu Crenshawa (ta je tekmo končal kar s 13 podajami) povedli s 30:19. V prvem polčasu so gostitelji v 19. minuti vodili tudi že z 41:28, do odmora pa je gostom uspelo malce znižati razliko.

V naslednjih desetih minutah pa so šoštanjčani poskrbeli, da se je tekma "začela znova". V 26. minuti so prek Miljkoviæa (ob Æupu je bil prav on najbolj razpoložen igralec Elektre) izenačili na 49:49, minuto pozneje pa s trojko Koštomaja celo povedli s 56:54. Zadnji del so domači, pri katerih je v napadu zelo izstopal Čebular, začeli le s točko prednosti, zatem pa so bili večino rahlo v osredju gosti. Toda Lapornik in Čebular sta z zaporednima trojkama v 38. minuti spet nagnila tehtnico na šentjursko stran (76:72), Čebular, nesporno prvi igralec tekme, pa je z novo - bržčas odločilno - trojko in svojo 40. točko poskrbel za vodstvo z 79:74 minuto in pol pred koncem.

šentjur bo prihodnjo soboto v 16. krogu gostoval pri Parkljih, Elektra pa bo gostila Slovan.

FOTOGALERIJA

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Damjan Novakovič, trener šentjurja:

"Za nami je težka tekma, ki smo jo na koncu po zaslugi Luke Lapornika in Sandija Čebularja zmagali. Košarkarji Elektre Esotech so bili v tretji četrtini v naletu, a smo mi odgovorili zadnji."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Spet smo videli dva popolnoma različna polčasa. V prvem smo bili brez idej, elana, brez vsega, a smo se kasneje pobrali in po napeti končnici tekmo izgubili.

IZJAVA TRENERJEV PRED TEKMO:

Damjan Novakovič, trener šentjurja:

"Čaka nas izjemno pomembna tekma, na kateri moramo obvezno zmagati. Za to bomo morali igrati dosti boljšo obrambo kot na prejšnjem srečanju, ustaviti predvsem Tadeja Koštomaja in Dejana Æupa, ob tem pa ne pozabiti na tekmečev met za tri točke."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Glede na to, da so bili dvoboji s šentjurjem zadnja leta vedno zanimivi, pričakujem težak štajerski derbi. Glede na stanje v ekipi mislim, da bo tekma borbena in upam, da bom pokazali najboljše kar znamo."

 

Iskanje