Rogaška zlahka preko Elektre

ELE 23. februar, 2014
220
Rogaška zlahka preko Elektre

V šoštanju so košarkarji Elektre uspeli presenetiti Rogaško. V gosteh pri Rogaški pa je Elektra prikazala dobro igro le v prvem polčasu, nato popustila in zabeležila nov poraz. 


LIGA TELEMACH, 16. KOLO:  

ROGAšKA : ELEKTRA šOšTANJ 87:60

(22:19, 16:14, 27:14, 22:13)
Brkiæ (9 skokov) in Miljkoviæ (6 skokov) po 16; Zagorc, Bajramliæ, Hasiæ in Atanackoviæ (6 skokov) po 10.

STATISTIKA

Rogaška je po tem, ko je v drugem delu strla odpor tekmecev pričakovanjih zmagala proti Elektri. Ti so bili do polovice dvoboja še koliko toliko blizu gostiteljem, a v drugih 20 minutah dosegli le 27 točk.

Po izenačeni prvi četrtini, ekipi sta bili skupaj pri 20:19, so domači v nadaljevanju že nakazali, v katero smer bo šla tekma. Polčas so končali s + 5 (38:33), vse dvome o zmagovalcu pa so razblinili na začetku drugega dela, ko so z delnim izidom 15:0 že določili dvoboj.

Pri domačih so imeli pet razpoloženih igralcev, ki so dosegli več kot 12 točk, največ, 16, pa sta jih prispevala Jozo Brkiæ in Miloš Miljkoviæ, prvi se je izkazal še z devetimi skoki (indeks 25). Pri poražencih je četverica igralcev tekmo končala pri desetih točkah.

V naslednjem krogu 1. marca se bo Rogaška podala na gostovanje k Zlatorogu, Tajfun pa bo gostil Elektro.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Damjan Novakoviæ, trener Rogaške:
"Tekmo smo v obrambi začeli izjemno slabo in posledično v uvodnih sedmih, osmih minutah prejeli ogromno točk. Nato smo vzpostavili kontrolo in navkljub dejstvu, da v prvem polčasu nismo zadeli niti ene trojke, ta del dobili za pet točk. V nadaljevanju smo zadeli nekaj odprtih metov, si ustvarili razliko in jo brez težav zadržali do konca."

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"Zagotovo smo prvi polčas odigrali zelo kvalitetno, saj smo dobro borili z domačini, ki so nas morda celo nekoliko podcenili. V nadaljevanju je Rogaška odigrala izredno dobro v obrambi, na drugi strani pa nismo imeli pravih rešitev za njihovo igro pod našim obročem. Domačini so hitro napravili visoko razliko in zmagali. Tokrat sem priložnost za igro ponudil vsem fantom. Z mislimi smo že pri naslednjih srečanjih Lige Telemach."  

 

VIR: KZS

FOTO: KK ROGAšKA

Iskanje