Rogaška v drugem polčasu strla odpor Elektre

ELE 15. februar, 2015
248
Rogaška v drugem polčasu strla odpor Elektre

Včeraj, v soboto 14.02.2015, so se odigrale tekme 18. kroga Lige Telemach. Na vročem gostovanju v Rogaški Slatini je Elektra po solidnem prvem polčasu v nadaljevanju izgubila stik z nasprotnikom. Zmagala je Rogaška z izidom 79:57.


Novi trener Boštjan Kuhar je tekmo začel s spremenjeno prvo peterko, v katero je postavil oba novinca v ekipi, Čebaška in Fifolta. Hiter slog igre novega trenerja je vsilil gostiteljem visok ritem igre. Pri Rogaški je bil zelo razigran Sandi Čebular, ki je v prvi četrtini trikrat zadel pod osebno napako, ter nato še zadel vse proste mete. Gostje so v napadu igrali zelo nesebično. Žoga je lepo krožila, v kombinaciji pa je sodelovala celotna peterka. Po prvih desetih minutah je bilo 22:19, kar je presenetilo zbrano množico na tribunah. Pri Elektri se je kot odlična okrepitev izkazal Jakob Čebašek, ki je tekmo začel izjemno, tako v obrambi kot v napadu. Do polčasa so domači že ustvarili nekaj točk prednosti, zato so na odmor odšli bolj sproščeni. Tudi v tretji četrtini so domači igrali bolje. Razigrala sta se še Dimec in Bubniæ, Elektra pa je večkrat zgrešila odprt met, zato je prednost Rogaške vztrajno rasla. Domači so tekmo mirno speljali do konca in zmagali z izidom 79:57.


Pri Elektri se je videl drugačen pristop igralcev na igrišču. Trener Kuhar je v ekipo prinesel dodatne energije in odločnosti, fantje pa se hitro privajajo na nov sistem igranja.


Rogaška : Elektra šoštanj 79:57 (22:19, 23:13, 22:11, 12:14)

Strelci za Elektro: Brčina 13 (9 skokov, 3 podaje), Čebašek 12 (9 skokov), Bajramliæ 7, Zagorc 6, Hasiæ 5, Malus, Lekiæ in Fifolt po 4, Kosi J. 2


Boštjan Kuhar, trener Elektre:

"Tekmo smo v prvem polčasu vsaj tekalno odigrali na nekem nivoju. Fantje potrebujejo še nekaj časa, da se prilagodijo novemu sistemu igre. Definitivno se moramo okrepiti pod obročem, kjer smo najbolj šibki, kar se je tokrat dobro videlo. Upamo, da nam bo to uspelo že naslednji teden, da bomo še močnejši pričakali naslednjega nasprotnika."   

Iskanje