Rogaška ostaja strup za Elektro

ELE 6. april, 2013
201
Rogaška ostaja strup za Elektro

Končni rezultat ni ravno pravi prikazatelj dogajanja na igrišču. Elektra sicer ni v napadu odigrala tako kot je sposobna, a je bila po tretji  četrtini vseeno še v igri za zmago. A nato so igralci Rogaške zadeli nekaj težkih metov za tri točke, tudi v zadnjih sekundah napadov in razlika je narasla bliskovito hitro.     


LIGA TELEMACH, LIGA ZA OBSTANEK, 5. KOLO:

Sobota, 6. aprila:  

ELEKTRA šOšTANJ : ROGAšKA CRYSTAL 50:75

(10:19, 17:19, 12:10, 11:27)
Zagorc 9, Bajramlič 8; Tomiæ 15, Smajloviæ 12 (13 skokov).  

STATISTIKA  

Na tekmi brez pravega tekmovalnega naboja, saj sta si obe ekipi že zagotovili obstanek v Ligi Telemach, je Rogaška Crystal zabeležila četrto zmago v Ligi za obstanek in si hkrati pet kol pred koncem zagotovila končno sedmo mesto v sezoni 2012/13.  

Slatinčani so Elektro premagali četrtič v petih tekmah v tej sezoni. V dveh srečanjih so jo izločili iz Pokala Spar, v državnem prvenstvu pa so dobili vse tri obračune. Tokrat prvega prepričljivo, saj sta bili obe prejšnji zmagi le s točko razlike.  

Rogaška Crystal je vodila vseh 40 minut. Domači so dvakrat izenačili, na začetku na 2:2 in na začetku druge četrtine na 19, belo zastavo pa so izobesili na začetku zadnje četrtine, ko se je razlika hitro povzpela na 60:42. Elektra bo v sredo gostovala pri Slovanu, Rogaška Crystal pa bo gostila zasedbo Hopsov s Polzele.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Rajmond Rituper, trener Elektre šoštanja:
"Žal smo odpovedali na celi črti. Tudi tekma ni bila niti približno tako napeta, kot sem si jo želel. Želja po zmagi je bila večja pri naših nasprotnikih. Mi bomo nove zmage iskali na naslednjih tekmah."  

Bojan Lazič, trener Rogaške Crystala:
"Odigrali smo odlično obrambo in to uspeli povezati s sproščenim napadom. Zasluženo smo zmagali, saj smo vodili od prve do zadnje minute. Rad bi še dodal, da smo v kratkem časovnem obdobju dvakrat igrali proti Elektri in jo obakrat omejili na oziroma pod 50 doseženih točk. To ni majhna stvar. Igrati obrambo in skakati res ni zabavno, je pa za to potrebno veliko garanja, požrtvovalnosti in mentalne discipline. Vesel sem, ker moji fantje vse to imajo ter to iz kola v kolo prikazujejo." 

Iskanje