Rogaška boljša od Elektre za eno samo točko

ELE 24. november, 2012
229
Rogaška boljša od Elektre za eno samo točko

Tudi tokrat je bila Elektra v igri za zmago vse do konca tekme. Rogaška je tokrat zmagala predvsem zaradi odličnega napadalnega skoka.


LIGA TELEMACH, 6. KOLO

Sobota, 24. novembra:

ROGAšKA CRYSTAL : ELEKTRA šOšTANJ 72:71

(26:28, 12:13, 16:11, 18:19)
Koštomaj 21, Miljkoviæ 12 (6 skokov); Collins (7 skokov) in Podvršnik po 14.

STATISTIKA

Obe ekipi sta imeli pred tem krogom razmerje zmag in porazov 3-2, ob tem pa so šoštanjčani med tednom Rogaško Crystal premagali v Pokalu Spar. Tokratni dvoboj je bil ves čas zelo izenačen, odločila pa ga je bolj zbrana igra domačih v zadnjih trenutkih tekme.

Gostujoči košatrkarji so odpovedali predvsem pri metu za tri točke, prav tako pa tudi pri skoku v napadu, zbrali so le dva. Prvi polčas je bil poln preobratov. Domači košarkarji so bolje začeli in v peti minuti povedli po prostem metu Miloša Miljkoviæa s 15:8, kar je bila tudi najvišja razlika v tem delu igre. Toda že pred koncem prvih desetih minut igre so se gostje vrnili, v drugih desetih pa narekovali ritem. David Andrew Collins je tako ob koncu 13. minute zadel za 34:28, končnica polčasa pa se je znova prevesila na domačo stran, tako da je bila tekma pred nadaljevanjem povsem odprta.

Tekma se je po izenačeni predstavi tudi v drugih 20 minutah odločila v izdihljajih. Dobro minuto pred koncem je Tadej Koštomaj, z 21 točkami najboljši strelec tekme, s trojko domače vrnil v vodstvo s 70:69, Mensud Julevič je nato s prostima metoma priigral točko prednosti gostom, 48 sekund pred koncem pa je Miloš Miljkoviæ s polaganjem znova prednost priigral Rogaški. Žiga Zagorc je v naslednjem napadu zgrešil met za tri točke, tako kot tudi Milivoje Mijoviæ na domači strani, a je ob tem skok v napadu dobil Nemanja Baraæ. Do konca tekme je ostalo osem sekund. Baraæ je takrat zgrešil oba prosta meta, toda gostom kljub dobljenemu skoku v zadnjem napadu ni uspelo doseči koša, tako da so se tesne zmage veselili v Rogaški Slatini.

Rogaška bo v 7. kolu prihodnjo soboto gostovala v škofji Loki pri LTH-ju Castings Marcatorju, Elektra pa bo gostila Slovan.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dragan Višnjevac, trener Rogaške Crystala:

"To je bila izjemno izenačena tekma. Elektra je dobro vodena, njen trener je fantastično opravil svoje delo in ekipo dobro pripravil na nas. Kot sem že dejal pred tekmo, smo med tednom odigrali že prijateljsko tekmo v Pokalu Spar. še enkrat se je pokazalo, da lahko v prvem delu Lige Telemach vsakdo premaga vsakogar in menim, da je zmaga za eno točko velika zmaga. Verjamem, da s takšnimi tekmami, ki so igra za živce, Liga Telemach postaja le še zanimivejša."

Sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:
"Čestitke Rogaški Crystal za zasluženo zmago. Pokazala je več želje pri skoku."   

Iskanje