Ravbarji veseli iz Šoštanja

ELE 16. maj, 2005
191
Ravbarji veseli iz Šoštanja
Dvoboj, ki je najverjetneje že odločil o četrtem predstavniku Slovenije v ligi Goodyear v prihodnjem letu, so v dramatični končnici po podaljšku dobili gostje iz Domžal. Številni gledalci so prišli na svoj račun, saj so videli kvalitetno tekmo, polno ...

VEČER: Ponedeljek, 16. Maj 2005 - Stran: ŠPORT

V boju za četrtega slovenskega predstavnika v jadranski košarkarski ligi

Ravbarji veseli iz Šoštanja

Elektra Šoštanj je po podaljšku izgubila proti Heliosu z rezultatom 104:106 (26: 21, 14:26, 20:20, 31:24)

Šoštanj, dvorana OŠ Bibe Röcka, gledalcev 750, sodniki Kolar (Kranj), Boltauzer in Špendl (oba Maribor).

Elektra: Duščak 24 (6-7), Buršič 15 (4-8), Vidovič 4 (1-2), Čmer 27 (6-6), Nuhanovič 4, Mirkovič 17 (9-9), Ručigaj 9 (4-8), Krejič 2, Nedeljkovič, Ivanovič 2 (2-2)

Helios: Lorbek 25 (12-13), Janža 9 (2-5), Dimnik 3, Žerak 3 (1-2), Lashkevich 15 (1-3), Zalokar 7 (3-6), Grum 18 (7-7), Bajramliæ, Blaževski 8 (2-4), Ercegoviæ 18 (4-5)

Dvoboj, ki je najverjetneje že odločil o četrtem predstavniku Slovenije v ligi Goodyear v prihodnjem letu, so v dramatični končnici po podaljšku dobili gostje iz Domžal. Številni gledalci so prišli na svoj račun, saj so videli kvalitetno tekmo, polno preobratov in z zaključkom, v katerem so se bolj kot domači Štrom boysi veselili domžalski Ravbarji, ki so celotno srečanje glasno spodbujali svoje igralce.

Bolje so tekmo začeli gostitelji, ki so s trojkama Duščaka in Čmera povedli s 6:2, prednost so povišali na 13:7. Z vstopom Gruma na začetku druge četrtine se je tehtnica obrnila na stran Domžal. Predvsem prek Gruma je Heliosu uspel delni rezultat 24:7 in vodstvo s 33:45. Pri domačih pa je Perica zaradi treh osebnih napak na klop poklical Nuhanoviča, kar so gostje izkoristili pod obema obročema in v drugem delu polčasa dobili skok kar z 11:2. Ob Grumu se je razigral še Lorbek.

Ponovno je postalo zanimivo po trojki Duščaka, s katero se je Elektra v 33. minuti približala na 70:73. Takrat so se prebudili tudi domači navijači. Košarkarji Elektre so naslednjih nekaj napadov prehitro zaključevali z meti za tri, gostje pa so z uspešnimi nasprotnimi napadi ušli na 85:75. Štiri minute pred koncem se je začela drama. Elektro je z dvema trojkama v igro vrnil Miha Čmer, nato je sedem zaporednih točk dosegel Mirkovič, tako da je bila 19 sekund pred koncem le še točka prednosti za Helios. Po taktični osebni napaki je Zalokar zadel le en prosti met, za zadnji napad pa je Šoštanjčanom ostalo še štirinajst sekund. Gostujoča obramba se je osredotočila predvsem na branjenje metov za tri, tako da je prav v zadnji sekundi z lepo asistenco Mirkovič našel pod košem Ručigaja, ki je zadel.

V podaljšku je imel glavno besedo pri domačih Čmer, ki je z dvema zaporednima trojkama po Elektro povedel v vodstvo s 101:99, vendar je trojko na drugi strani zadel razpoloženi Lorbek in Helios ponovno popeljal v vodstvo. Ob koncu podaljška je imela Elektra zadnji napad, a je bil neuspešen.

Ante Perica, trener Elektre: ½V drugi četrtini smo v igri precej padli, naredili nekaj napak in izgubili priključek. V samem zaključku nam je malo zmanjkalo za zmago.½

Lado Gorjan, trener Heliosa: ½Vedeli smo, da nas čaka težko delo, saj je Elektra kvalitetna tekma. Ključni sta bili obrambi. Tekma je bila zelo adrenalinska, odločilno je bilo to, da smo v ključnih trenutkih dobili skok.½

Iskanje