Rajmond Rituper odstopil s položaja glavnega trenerja Elektre Šoštanj

ELE 26. november, 2014
250
Rajmond Rituper odstopil s položaja glavnega trenerja Elektre Šoštanj

Po hudem porazu Elektre na včerajšnji tekmi 4. kroga pokala špar proti Tajfunu je danes s položaja glavnega trenerja članske ekipe Elektre šoštanj odstopil trener Rajmond Rituper.


Rituper, ki je v Elektri začel svojo trenersko pot in v je klubu deloval več kot 7 let, je v tem obdobju treniral prav vse selekcije kluba. Začel je pri najmlajših in z leti izkušenj prevzemal odgovornejše vloge in treniranje starejših selekcij. Tako je po sedmih letih trenerskih izkušenj prevzel člansko ekipo in prvič v svoji karieri sedel na trenerski stol prvoligaša. A na žalost se ta zgodba ni začela dobro. Elektra je sezono začela s petimi porazi in v javnosti so se začela namigovanja o izpadu kluba v drugoligaško karavano. Kljub velikim pritiskom je Rituper ohranjal upanje in verjel v svoje varovance, a iz velike ljubezni do kluba, kot sam pravi, le-temu želi in privošči več, zato je prišel trenutek, da kot glavni trener članske zasedbe odstopi.  


Izjava Rajmonda Rituperja, naslovljena na upravo kluba: "Glede na to, da smo še vedno brez zmage in da slabo igramo, se počutim odgovornega za nastalo situacijo. Svoje delo opravljam po najboljših močeh, kar očitno pomeni, da je premalo za doseganje željenih rezultatov. Zato v želji, da klub, v katerem sem začel svojo trenersko pot, v katerem delam že vrsto let in je klub kateremu želim dobro, doseže boljše rezultate in obstanek v ligi, vam ponujam svoj odstop in sporazumno prekinitev pogodbe. Verjamem, da se boste vodilni v klubu pravilno odločili in na ta način rešili to problematiko ter s tem omogočili fantom boljše igre."


Upravni odbor kluba je danes v večini sprejel ponudbo Rituperja in tako bo v naslednjih dneh sledila menjava glavnega trenerja članske ekipe. S strani kluba mu želijo vse najlepše, ob tem se mu zahvaljujejo za sodelovanje in dodajajo, da si ga želijo v bližnji prihodnosti ponovno imeti v klubu kot strokovnega delavca.


Za nadaljnje informacije o menjavi glavnega trenerja Elektre šoštanj nas v naslednjih dneh spremljajte na naši spletni strani in našem facebook profilu.

 

https://www.facebook.com/kkelektra

Iskanje