Prvi poraz Elektre v gosteh

ELE 4. december, 2010
215
Prvi poraz Elektre v gosteh

Košarkarji Elektre so še 2 minuti pred koncev vodili za 10 točk, a nato zapravili naslednje 3 zaporedne napade in dovolili domačinom da izenačijo. Nato so zelo hitro dobili peto osebno napako Nunanoviæ, Miljkoviæ in Jeršin, ter tekma je bila izgubljena.


HELIOS DOMŽALE : ELEKTRA šOšTANJ

77:74 (15:16, 23:23, 11:13, 28:22)

 

Bubnič 15, Lekiæ 15 (5 skokov); Horvat 17, Miljkoviæ 16 (6 skokov).  

 

Sodniki: Sašo Petek,  Matej špendl, Grega Česen.

Tehnični komisar: Andrej Vahen.

 

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI: 

Rado Trifunoviæ, trener Heliosa Domžal:

"Elektra je odigrala čvrsto v obrambi in nikakor nismo mogli prelomiti tekme. Pa vendar nam je na koncu to uspelo in prišli smo do težke zmage."


Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Vsak poraz je boleč, tudi to pot ni nič drugače. Imeli smo prednost, a smo jo zapravili zaradi napak naših izkušenih mož. A prav ti so bili zaslužni, da smo prišli do visoke prednosti, nato jim nimam kaj očitati." 

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO: 

Rado Trifunoviæ, trener Heliosa Domžal:

"K nam prihaja ekipa Elektre, ki je v tej sezoni Lige Telemach prikazala veliko dobre igre. Odigrati moramo kompaktno in stabilno tekmo in s tem priti do pozitivnega rezultata."

 

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Kljub temu, da se v tem trenutku zaradi poškodb ubadamo sami s seboj v Domžale ne gremo z belo zastavo, temveč z zavestjo, da moramo odigrati nad svojimi sposobnostmi, da bi bili konkurenčni gostiteljem. Kdo bo igral se bom odločil pred tekmo, saj še ne vem kdo bo v pravem stanju, zato že komaj čakamo prvi odmor, da se lahko rehabilitiramo. Zavedamo se, da so Domžale pomladile ekipo in pa, da so košarkarji Rada Trifunoviæa premagljivi."

 

POROČILO TEKME

 

V derbiju sredine lestvice lige Telemach je Helios dosegel drugo zaporedno zmago in se povzpel na izkupiček 5-2, Elektra pa je doživela drugi poraz v nizu in zdrsnila na 4-3. Junak domžalske zmage je bil Dražen Bubnič, ki je v zadnjih petih minutah tekme dosegel devet točk in tako bistveno pripomogel k velikemu preobratu.

 

Trener Elektre Dušan Hauptman je drugič zapored zapustil igrišče z zelo grenkim priokusom v ustih, saj so njegovi varovanci iz rok izpustili dve dragoceni točki. V prejšnjem nastopu pred domačimi gledalci so zmago v napeti končnici odnesli košarkarji šentjurja, tokrat pa je imela Elektra v 36. minuti že enajst točk naskoka.

 

Do tedaj sta se ekipi izmenjavali v vodstvo, nekoliko konkretnejši in bolj prepričljivi pa so bili gostje iz šoštanja. Nekajkrat so si priigrali po šest točk naskoka (34:28, 55:49), ko pa so štiri minute in pol pred koncem tekme prišli do vodstva 70:59, so imeli odprto pot do zmage. Toda Bubnič, Marko Lekiæ in Grega Mali so v naslednjih dveh minutah poskrbeli za delni izid 10:0, štiri zaporedne točke Bubniča pa so Helios minuto pred koncem pripeljale v odločilno vodstvo (72:71).

 

Helios bo tekmo devetega kroga igral že v petek, 10. decembra, v gosteh pri Geoplinu Slovanu, Elektra pa bo dan kasneje gostila Hopse Polzelo.

 

Iskanje