Prva zmaga Elektre v novi sezoni 2007/08

ELE 22. oktober, 2007
211
Prva zmaga Elektre v novi sezoni 2007/08
V soboto, 20. oktobra se je ekipa Elektre Esotecha pomerila z močno ekrepljeno ekipo Kopra, ki pa tega niso opravičili na parketu, saj so v tretji četrtini Koprčani izgubljali že za 25 točk. Tokrat je šlo domačim igralcem kot po maslu...

Prva zmaga Elektre v novi sezoni 2007/08

V soboto, 20. oktobra se je ekipa Elektre Esotecha pomerila z močno ekrepljeno ekipo Kopra, ki pa tega niso opravičili na parketu, saj so v tretji četrtini Koprčani izgubljali že za 25 točk. Tokrat je šlo domačim igralcem kot po maslu. Stekel jim je met, z čvrsto obrambo pa niso dovolili gostom da bi se resneje približali in ogrozili prvo zmago v ligi UPC Telemach za sezono 2007/08.

Šoštanj - Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 200, sodniki: Špendl, Žebeljan in Juhart (vsi Maribor)

Elektra Esotech: Ličartovsky 10 (1:2), Kunc 18 (1;1), Vrečko 21 (3:4), Jeršin 20 (4:4), Vidovič 3 (1:1), Goršek 5 (1:1), Šimunič 6, Gole 2.

Luka Koper: Vukoviæ 2, Richter 18 (2:2), Paniæ, Ručigaj 7 (3:4), Markič 5 (3:4), Klarica 2, Čmer 12 (5:6), Virijevič 2, Držič 16 (7:7), Pašaliæ 8 (2:2).

Domači košarkarji so po uvodnem porazu dosegli prvo zmago. V dvoboju s Koprčani so bili boljši v vseh elementih igre, njihova zmaga pa bi bila še višja, če v zadnji četrtini ne bi močno popustili in tekmecem z Obale dopustili, da ublažijo visok zaostanek.

Elektra Esotech bo v torek, 23. oktobra, gostovala pri Geoplin Slovanu, Luka Koper pa se bo v soboto, 27. oktobra, pomerila z ekipo TCG Mercator.


Ivan Stanišak, trener Elektre Esotech: "Tekmo smo odigrali zelo kakovostno, ves čas kontrolirali potek dogodkov na igrišču, še posebej dobro pa igrali v obrambi. Prav zaradi tega se nam je 'odprl' med iz igre in po treh četrtinah smo vodili že s 25 točkami prednosti. Tako sem priložnost lahko ponudil tudi nekaterim košarkarjem, ki sicer igrajo manj, zmaga pa ni bila ogrožena niti za trenutek."

Mihajlo Poček, trener Luke Koper "S takim pristopom ni mogoče naredi ničesar. Že v prvi polovici dvoboja smo dobili 46 točk, za razpoložene košarkarje Elektre Esotech pa nismo imeli pravega orožja. Manjkal nam je Paniæ, a to ni razlog, da smo bili v nasprotju s Šoštanjčani premalo hrabri pri organizaciji igre in prodornosti. Poskušal sem z menjavami in spremembami taktike zasukati dvoboj, a, žal, ni šlo. Pred tokratno tekmo smo bili izjemno optimistični, zato bo potrebno nič kaj dober razplet krepko analizirati. Ne vem, morda se še vedno nismo pobrali po nesrečnem porazu v uvodnem krogu, ko so nas v finišu ugnali košarkarji Zlatoroga."

Statistika tekme!

FOTOGALERIJA!

Iskanje