Prva zmaga Elektre Esotech na turneji na Kitajskem

ELE 23. september, 2006
206
Prva zmaga Elektre Esotech na turneji na Kitajskem
Članska ekipa Košarkarskega kluba Elektra je od 18. septembra na 16-dnevni turneji na Kitajskem, kjer sodeluje v projektu popularizacije športa. Do sedaj je ekipa odigrala dve tekmi z domačimi prvoligaši in je obe tekmi izgubila v sami končnici. Danes pa se je pomerila z ekipo ...

Elektra Esotech prvič zmagala na turneji na Kitajskem

Članska ekipa Košarkarskega kluba Elektra je od 18. septembra na 16-dnevni turneji na Kitajskem, kjer sodeluje v projektu popularizacije športa. Do sedaj je ekipa odigrala dve tekmi z domačimi prvoligaši in je obe tekmi izgubila v sami končnici. Danes pa se je pomerila z ekipo Sports ambasadors iz Združenih držav Amerike in pred okoli 4.000 gledalcev v napeti končnici uspela premagati ameriško ekipo. S tem je Elektra dosegla prvo zmago na turneji.


ELEKTRA ESOTECH : SPORTS AMBASSADORS USA   75 : 68
(20:11), (17:21), (14:26), (24:10)
 
23.9.2006, Športna dvorana Suzhou (Kitajska), gledalcev 4.000.

Strelci za Elektro: Ručigaj 18 (1 trojka), Nedeljkovič 18, Čmer 17 (3 trojke), Jeršin 9 (1 trojka), Mihalič 5 (1 trojka), Pojatina 4 in Dobovičnik 4.
 
Tekma med slovensko in ameriško ekipo je bila oddigrana v mestu Suzhou (cca. 100 km od Shanghaja) pred okoli 4.000 gledalci. Nasprotnik je bila ekipa Sports Ambasadors iz ZDA. Elektra Esotech si je tudi tokrat z agresivno obrambo in hitrim prenosom žoge ustvarila prednost in prvo četrtino končala s 9 točkami naskoka. V začetku druge četrtine je slovenska ekipa z atraktivno igro in dvema zaporednimi trojkami prišla do največje prednosti pri rezultatu 34:17. Nato je zopet sledil padec v igri, tako da se je prednost ob polčasu znižala na pet točk.

Tretja četrtina je v celoti pripadla ekipi iz ZDA, tako da smo proti koncu četrtine zaostajali že 44:53. Na srečo pa so tokrat igralci Elektre Esotech zadnjo četrtino oddigrali odlično in prvič prešli v vodstvo pri rezultatu 65:64. V sami končnici pa sta Čmer in Ručigaj s svojo rutinirano igro Elektri Esotech zagotovila prvo zmago na turneji po Kitajski.
 
Tekmo v dvorani s kapaciteto preko 6.000 gledalcev je z navijanjem in zastavami spremljajo tudi kakšnih 20 Slovencev, ki živijo v Shanghaiu, Nanjingu in okolici.

Več slik v fotogaleriji: http://www.kk-elektra.si/galerija.php?pid=151


Od skupine navijačev, ki so bili na tekmi, pa smo na klubski e-mail dobili naslednje sporočilo:

Oglasam se iz Souhoua, kjer smo bili prica porazu ameriske ekipe v kosarkarski tekmi z naso slovensko ekipo Elektra iz Sostanja. Cisto slucajno smo zvedeli za to tekmo in takoj smo o tem obvestili vse Slovence iz tega dela Kitajske. Skoraj 100% so se udelezili te tekme vsi clani Slovenskega kluba iz podrocja Shanghaja. Najmlajsi nas navijac , ki se je udelezil tekme je bil star eno leto. Vesele smo bili zmage nasih Slovencev in na zalost smo imeli na razpolago malo casa za pogovor z slovensko ekipo. Kitajski organizator namrec zelo skrbi za ekipo in ima vse izracunano na minuto njihov celotni program. Atmosfera v dvorani je bila fantasticna in mi smo z glasnim navijanjem poskrbeli, da  je cela nasa tribuna navijala za nase. Skratka  bilo je enkratno in posilljam vam skupinsko sliko , ki je bila narejena pred pol ure. Mogoce je boste lahko kje uporabili.

Lep pozdrav v Slovenijo - Clani slovenskega kluba



Zabeležene objave v medijih:

Iskanje