PRO-TEK Zasavje - Elektra Esotech 72:73

ELE 25. oktober, 2009
201
PRO-TEK Zasavje - Elektra Esotech 72:73

Obe moštvi sta si v tretji tekmi sezone želeli zmago, na koncu pa so več znanja in motiviranosti pokazali gostujoči igralci, ki so tako porazu dodali drugo zmago. Na drugi strani je izkupiček Zasavja iz treh tekem zmaga in dva poraza. Na tekmi so sicer pobudo kmalu prevzeli šoštanjčani in vseskozi...


PRO-TEK Zasavje : Elektra Esotech 72:73 (18:22, 14:18, 17:15, 23:18)


Dvorana Polaj, gledalcev 250, sodniki: Vučkovič (Maribor), Kolar (Ig), Dovč (Domžale).

PRO-TEK Zasavje: Mučič 19 (6:6), Anzulovič 13 (3:3), Džombič 4 (2:2), Rizman 3, Blaževič 5, Pašaliæ 9 (1:2), Tušek 4, Vidovič 5 (2:4), Percel 10 (3:6).

Elektra Esotech: Horvat 5 (0:2), Koštomaj 13 (6:8), Podvršnik 2, Bilič 8 (1:2), Sjekloča 2 (2:2), Lelič 7 (1:1), Æup 20 (5:6), Feeley 16 (8:8).

Obe moštvi sta si v tretji tekmi sezone želeli zmago, na koncu pa so več znanja in motiviranosti pokazali gostujoči igralci, ki so tako porazu dodali drugo zmago. Na drugi strani je izkupiček Zasavja iz treh tekem zmaga in dva poraza. Na tekmi so sicer pobudo kmalu prevzeli šoštanjčani in vseskozi vodili za štiri ali več točk, v zadnjem delu srečanja pa je tekma spet postala zanimiva, ko so se gostje pustili ujeti. V razburljivi končnici so imeli več sreče košarkarji Elektre, ki so zmagali zgolj za točko.

šoštanjčani so povedli že po prvih desetih minutah in prednost zadržali tudi ob polčasu. Tudi na zadnji odmor so varovanci trenerja Boruta Cerarja odšli s prednostjo šestih točk, a so na polovici zadnjega dela pri izidu 56:62 nastopile minute domačih. Ti so s koši Mučiča, Percela in Džombiča šest minut pred koncem tekme najprej izenačili na 62:62, nato pa povedli s 65:62. Feeley je štiri minute in pol do zadnjega piska sirene znova izenačil na 66:66 in 68:68, nato pa so v dvorani Polaj znova sledile minute gostov, ki so srečanje rutinirano pripeljali do konca.

V četrtem krogu se bodo košarkarji PRO-TEK Zasavja v petek, 30. oktobra, ob 19. uri pomerili z Geoplinom Slovanom, Elektra Esotech pa bo uro kasneje na svojem igrišču gostila ekipo šentjurja.


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Igor Pučko, trener PRO-TEK Zasavja:

"Tekmo smo dobro začeli, vodili precejšen del, dobili pa smo tudi skok, nato smo nerazumljivo smo padli in dovolili nasprotniku, da se razigra in dosega lahke koše. Porabili smo veliko energije, da smo košarkarje Elektre Esotecha ujeli in povedli, a na koncu nismo zadeli odločilnih prostih metov. Elektra Esotech je zasluženo zmagala, medtem ko se nam pozna, da smo v okrnjeni postavi in, da je ekipa še nova."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Kljub napovedim, da bo domača ekipa oslabljena, smo premagal celotno moštvo PRO-TEK Zasavja. Zaključek je bil napet, a sreča spremlja hrabre."


IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Igor Pučko, trener PRO-TEK Zasavja:

"Cenimo tekmeca, ki je pokazal, da sodi neposredno pod vrh slovenske košarke. V tem trenutku imamo veliko težav, saj še uigravamo ekipo, ki se je zbrala pred kratkim, obenem pa so predvsyem zaradi poškodb odsotni tudi štirje igralci, tako da bomo igrali po načelih, ki jih je postavila slovenska reprezentanca na evropskem prvenstvu na Poljskem. Zdravi igralci se bodo potrudili nadoknaditi manjko košarkarjev, ki jih ni in bodo igrali za njih. Želimo si čimvečje spodbude igralev in zmage."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"V goste odhajamo k ekipi, ki je glede na igralce najizkušenejša. Upam, da bomo izvlekli pozitiven rezultat."


Lestvica lige Telemach po 3. krogu:

1.     Helios Domžale     3-0    
2.     Krka     2-1    
3.     Hopsi Polzela     2-1    
4.     Geoplin Slovan     2-1    
5.     TCG Mercator     2-1    
6.     Elektra Esotech     2-1    
7.     Luka Koper     1-2  
8.     Parklji     1-2  
9.     Zlatorog Laško     1-2 
10.     šentjur     1-2   
11.     PRO-TEK Zasavje     1-2   
12.     šenčur CP KR     0-3   

 

Iskanje