Priprave na novo sezono začeli tudi pri Elektri

ELE 6. avgust, 2007
211
Priprave na novo sezono začeli tudi pri Elektri
Danes se je na svojem prvem treningu zbrala članska ekipa Košarkarskega kluba Elektra, ki jo bo v sezoni 2007/08 vodil trener ...
PRIPRAVE NA NOVO SEZONO ZAČELI TUDI V ELEKTRI

Šoštanj, 6. avgusta 2007: Danes se je na svojem prvem treningu zbrala članska ekipa Košarkarskega kluba Elektra, ki jo bo v sezoni 2007/08 vodil trener Ivan Stanišak. Strokovno vodstvo članske ekipe sestavljajo še pomočnika Borut Cerar in Franci Rupreht, kondicijski trener Tine Stainer ter fizioterapevt Vlado Pečnik.

Ekipa Elektra Esotech bo v novo sezono stopila temeljito prenovljena, saj so ekipo po zaključkus ezone 2006/07 zapustili Miha Čmer, Blaž Ručigaj, Srboljub Nedeljkovič in Jernej Mihalič. Sodelovanje s klubom pa so za naslednjo sezono že potrdili Boris Jeršin, Marjan Vidovič, Luka Dobovičnik, Štefan Ličartovsky ter Aleš Kunc. Tem izkušenim igralcem se bo do konca meseca pridružilo še vsaj pet igralcev iz vrst mladincev, ki bodo morali pred tem zadovoljili kriterije glavnega trenerja. Poleg tega je v tem tednu v Šoštanju na preizkušnji še osem izkušenih igralcev in z vsaj dvema izmed njih se bo vodstvo kluba poskušalo dogovoriti za prihodnje sodelovanje.

Pred prvim uradnim treningom je zbrane igralce in trenerje pozdravil predsednik KK Elektra, Darko Lihtenker, ki je med drugim dejal: "KK Elektra je in bo tudi v prihodnje stabilni prvoligaš, ki igralcem ob zavzetem delu nudi možnost prehoda na višje tekmovalne nivoje, zato od igralcev pričakujem resen in profesionalen odnos". Vodja strokovnega sveta Mišo Letonje je predstavil tekmovalne načrte za novo sezono in hkrati povedal: "Cilji za člansko ekipo Elektra Esotech ostajajo enaki, kot so bili v pretekli sezoni, to je uvrstitev med najboljšim osem slovenskih ekip oz. v Ligo za prvaka. To nam kljub močno prenovljeni ekipi in z novim trenerjem lahko uspe, če si bo za ta cilj skozi trdo delo prizadevala tudi celotna ekipa." Novi trener članske ekipe Ivan Stanišak je predstavil temeljne postavke iz njegovega programa dela in ob tem dodal: "V člansko ekipo bomo postopno vključevali več mladih igralcev kluba, ki pa si bodo morali svoje mesto v ekipi izboriti na treningih in hkrati biti vedno v pripravljenosti za praktičen prikaz svojega znanja na članskih tekmah."

Članska ekipa bo vse do svoje prve prvenstvene tekme, kjer bo v Šoštanju 13. oktobra gostila ekipo Škofje Loke, trenirala dvakrat dnevno. V septembru se bo ekipa intenzivno pripravljala na novo sezono tudi z nastopom na več prijateljskih tekmah ter z udeležbo na vsaj dveh turnirjih, od tega bo eden zagotovo v tujini, drug pa bo domači memorial Matjaža Natka, ki bo 21. in 22. septembra 2007 v Šoštanju.

Danes so s treningi pričeli tudi kadeti in mladinci Košarkarskega kluba Elektra. Na veliko žalost soigralcev, trenerjev in vodstva kluba se prvega treninga žal ni udeležil 17-letni Mario Divkovič, ki je pretekli teden umrl za posledicami hude prometne nesreče v Dalmaciji. Zato bo sreda, 8. avgusta, ko bo v popoldanskem času pogreb Maria Divkoviča, žalostni dan za celoten klub, saj je bil Mario perspektiven mlad igralec, ki je bil po dolgoletnem zavzetem in uspešnem treniranju v mlajših selekcijah na pragu članske ekipe. Vodstvo kluba ob tej tragični izgubi izreka globoko sožalje družini Divkovič iz Velenja.

Iskanje