Prenovljeno zunanje košarkarsko igrišče

ELE 28. avgust, 2008
206
Prenovljeno zunanje košarkarsko igrišče
V torek, 26. avgusta, je bila v Šoštanju za Športno dvorano uradna otvoritev prenovljenega košarkarskega igrišča. Na pobudo Košarkarskega kluba Elektra se je tudi Šoštanj vključil v odmevno športno-humanitarno akcijo Verjemi v svoj koš, ki se je sicer pričela že maja pred tremi leti, ko so v ...

Darko Menih, Dušan Hauptman in Esad Babačič uradno preizkusili igrišče

V torek, 26. avgusta, je bila v Šoštanju za Športno dvorano uradna otvoritev prenovljenega košarkarskega igrišča. Na pobudo Košarkarskega kluba Elektra se je tudi Šoštanj vključil v odmevno športno-humanitarno akcijo Verjemi v svoj koš, ki se je sicer pričela že maja pred tremi leti, ko so v Ljubljani prenovili prvo košarkarsko igrišče.

»Večje število košarkarskih igrišč v slovenskih mestih pomeni tudi več možnosti za zmanjševanje števila potencialnih prestopnikov, ki se lahko rešijo z igranjem ulične košarke.

V Sloveniji je veliko uničenih in zanemarjenih košarkarskih igrišč, ki jih je treba obnoviti. Betonska košarkarska igrišča so lahko urbane oaze boljšega življenja, na katerih se sprošča pozitivna mladostna energija. Seveda samo pod pogojem, da se na njih igra košarka.« Tako so na svoj spletni strani člani akcije Verjemi v svoj koš predstavili osnovno idejo svoje akcije.

Ker tudi na Občini Šoštanj želimo čimveč mladih privabiti v šport, smo se akciji takoj z veseljem pridružili, za prenovo smo prispevali 2.000 evrov, poleg tega pa smo nekoliko uredili še okolico igrišča (popravili ograjo, prebarvali koše in ograjo…).

Na torkovi otvoritvi so obiskovalce pozdravili vodja in pobudnik akcije Esad Babačič, župan Občine Šoštanj Darko Menih in predstavnik glavnega sponzorja Deželne banke Slovenije mag. Štefan Belingar. Vsi so se strinjali, da gre za pomemben projekt in izrazili upanje, da bo igrišče 'živelo' čimveč dni v letu.

Vsi trije pa so po blagoslovitvi igrišča skupaj z Dušanom Hauptmanom opravili tudi uraden preizkus igrišča. 'Dule', ki je pred nekaj leti kot trener šoštanjske Elektre Esotech dosegel tudi največji uspeh kluba – 4. mesto v državi, je dokazal, da ima še vedno mirno roko. Esad Babačič je potrdil, da mu je košarka zelo blizu, prav tako pa tudi šoštanjski župan, sicer včasih izvrsten odbojkar in kasneje odbojkarski trener.

Košarka se v Šoštanju organizirano igra že 60 let. Ob visoki obletnici kluba je nekaj besed o KK Elektra spregovoril njegov predsednik Darko Lihteneker. V igri na en koš tri na tri so se predstavili pionirji šoštanjskega kluba.

Za zaključek pa so tekmo na dva koša odigrali še veterani šoštanjske Elektre in občinska ekipa, ki jo je izbral podžupan Vojko Krneža. Presenetljivo so z 21 : 16 slavili izbranci selektorja Krneže.


        Tjaša Rehar, univ. dipl. nov.,
        svetovalec za odnose z javnostmi

Iskanje