Predstavitev klubov v DP - Elektra (SiOL.net)

ELE 13. oktober, 2010
208
Predstavitev klubov v DP - Elektra (SiOL.net)

Povzeto iz strani SiOL.net;

V košarkarskem klubu Elektra že z nestrpnostjo pričakujejo začetek DP, ki se začne konec tedna. Cilje imajo jasno opredeljene – želijo priti v ligo za prvaka in na zaključni turnir pokala Spar.


Verjetno bi v šoštanju brez kakršnegakoli pomisleka podpisali pogodbo, v kolikor bi bili v njej kot garancija za novo sezono zapisani naslednji uvrstitvi: četrto mesto v državnem prvenstvu in finale pokala Spar. Ta dva zgodovinska uspeha je namreč Elektra zabeležila leta 2006 in 2009. Tvorec največjega preporoda v državnem prvenstvu je bil pred štirimi leti tudi Dušan Hauptman, ki se je poleti vrnil na šoštanjsko klop.

V klubu so zadržali jedro iz lanske sezone, dodali pa so kar nekaj mladih, perspektivnih košarkarjev, ki bodo dobili več priložnosti za dokazovanje. Kljub mladosti pa ima uprava kluba, katere član je tudi Bojan Rotovnik - nekdaj direktor kluba - dokaj visoke cilje. "Ti so enaki kot do sedaj. Torej se želimo uvrstiti v ligo za prvaka in na zaključni turnir pokala Spar," je natančno opredelil načrte Elektre v novi sezoni.Pravi pa Rotovnik, da bo letošnja liga nekoliko specifična, saj ne bo nihče izpadel iz prvoligaške druščine. "Zaradi zaprte lige bo prvenstvo v znamenju velikih neznank. Ne vemo, kako bodo klubi funkcionirali v takšnem sistemu. Mi smo v tem trenutku zadovoljni, da smo uspešno prestali delovno pripravljalno obdobje. Ekipo smo uigravali in že komaj čakamo, da se prvenstvo začne, da vidimo, kaj smo uspeli narediti v poletnem času," je še dodal Rotovnik, ki si želi zmage že v prvem krogu, ko bo Elektra gostovala pri novincu Mariboru.

 

Celotno novico si lahko preberete  tukaj.

Iskanje