Pred nami je izjemno izenačena Liga Telemach

ELE 17. oktober, 2012
234
Pred nami je izjemno izenačena Liga Telemach

Ljubljana - Danes so se v hotelu Austria trend na novinarski konferenci zbrali trenerji pred začetkom nove sezone Lige Telemach. Deseterica, ki se bo s svojimi ekipami podala v prvi del državnega prvenstva, je enotna, da bo liga izenačena kot že dolgo ne.


IZJAVE TRENERJEV:

sebastjan Krašovec, trener Elektre šoštanja:

"Po zelo uspešni minuli sezoni, so tudi pred novim začetkom Lige Telemach klubski apetiti podobno visoki. Glede na izenačenost prvoligašev bo težko, a dali bomo vse od sebe, da se uvrstimo v Ligo za prvaka. V primerjavi z minulo sezono smo izgubili nekaj nosilcev, ki smo jih nadomestili mlajši košarkarji. Verjamem, da se bomo uspešno kosali z vsemi ekipami."

 

Tone Krump, trener Grosuplja:

"Ob odločitvi, da se prvič v klubski zgodovini podamo med prvoligaše, smo si zadali tri cilje: profesionalizacijo strokovnega štaba in igralcev, ohranjanje staža prvoligaša ter posledično dajanje možnosti klubskemu podmladku, da se uveljavlja v domači dvorani pred svojimi navijači. Ekipa ima kar nekaj novincev, a zelo malo izkušenj. Za večino košarkarjev bo to sploh prva sezona v Ligi Telemach, kar pomeni, da nas čaka težko delo. Za moštvom je sicer 10 tednov napornih priprav, v katerih večjih težav s poškodbami nismo imeli. Če se nekoliko pošalim, je poškodovan le trener, ki pa na srečo ne igra košarke na parketu. Veseli smo, da sta se v Grosuplje vrnila tudi košarkarja, ki sta tu začela svojo pot. Boris Jeršin in Igor Tratnik sta pomembni okrepitvi. Z ekipo že komaj čakamo izzive v Ligi Telemach, upam pa, da nas bo spremljala tudi tako polna dvorana kot tekmo Superpokala."

 

Zmago Sagadin, trener Heliosa:

"V Domžalah nadaljujemo začrtano pot produkcijskega centra mladih košarkarjev. To nam omogočajo tudi izvrstni pogoji. V novo sezono Lige Telemach se podajamo z mlado ekipo. Kar 12 košarkarjev šteje med 17 in 20 leti, mozaiku pa smo dodali še štiri starejše, izkušenejše košarkarje. Košarka je igra ponavljanja. Naša ekipa bo morala odigrati še veliko tekem, da slabe navade spremeni v dobre. Pričakujem, da bomo čez kake tri mesece že dobra ekipa. Poleti je nekaj naših košarkarjev okrepilo Krko in Union Olimpijo, ali pa se podalo v tujino. Veliko naših košarkarjev je sodelovalo tudi v reprezentancah mlajših kategorij. Naš skupen cilj je, da se uvrstimo v Ligo za prvaka, tam pa se bomo skušali boriti za najvišja mesta. V pripravljalnem obdobju smo imeli nekaj manjših težav s poškodbami, a nobena ni bila kritična do te mere, da bi bil potreben operativni poseg. Na nas je, da trdo delamo ter napredujemo. Čas je na naši strani. Komaj čakamo začetek nove sezone Lige Telemach."

 

Jernej Kobale, trener Hopsov Polzele:

"Pred novo sezono Lige Telemach smo zelo pomladili našo zasedbo. Izmed nosilcev iz minule sezone sta tako ostala le Jasonn Hannibal in Miha Vašl. Pred kratkim se nam je pridružil Isiah Martin, poprej pa že Aljaž Korošec, Marko Vranjkovič ter Jan Osolnik in Martin Mežan iz novomeške Krke. Pet igralcev je v člansko ekipo presedlalo tudi iz klubskega podmladka. Dejstvo je, da naši ekipi primanjkuje izkušenj. Naš cilj pred novo sezono je obstanek med prvoligaši, obenem pa bomo obilo dela vložili v razvoj in nabiranje izkušenj naše mlade ekipe. V novi sezoni bodo vse selekcije našega kluba nastopale v prvi ligi kar je, za tako majhno mesto kot je Polzela velik dosežek."

 

Saša Dončiæ, trener LTH Castingsa Mercatorja:

"Tudi v škofji Loki se v novo sezono Lige Telemach podajamo z dodobra prevetreno zasedbo. Velika večina košarkarjev bo prvič zaigrala na prvoligaškem parketu. Cilj pred sobotnim začetkom je obstanek v Ligi Telemach. Vse tekme bomo skušali odigrati čim bolje. V pripravljalnem obdobju sta nekaj težav s poškodbami imela le Vladimir Mihailovič in Aleš Primc."

 

Igor Kuzma, trener Mariborja Messerja:

"V Mariboru se še tretje leto podajamo v Ligo Telemach, kar pomeni, da smo si pridobili renome stabilnega prvoligaša. To bo potrebno potrditi tudi v novi sezoni, česar si v klubu vsi skupaj želimo. Poleti nas je zapustilo nekaj nosilcev iz minule sezone, zelo veseli pa smo podaljšanja sodelovanja z Bojanom Jovanovičem, štirih okrepitev z domačega okolja ter še treh ostalih okrepitev, ki so že pokazali, da smo izbrali prave košarkarje. Ta osmerica predstavlja nosilce naše igre v novi sezoni, dodali pa smo jim še štiri mlade igralce, ki bodo potrebovali nekaj časa za vključevanje in prilagajanje na članski nivo. Menim, da bo sezona Lige Telemach izjemno izenačena. Trenutno nobena izmed ekip ne izstopa. Odločali bodo najmanjši detajli, ob njih pa še sreča ter zdravstveni karton ekipe."

 

Dragan Višnjevac, trener Rogaške Crystala:

"Sam se prvič podajam v Ligo Telemach, kjer me čaka veliko novega. V Rogaški Slatini ustvarjamo stabilnega prvoligaša, kar dokazujemo tudi s tem, da smo z vsemi okrepitvami sklenili vsaj dvoletna sodelovanja. Ambicije kluba so enake ambiciji naših igralcev. Cilj pred sezono je, da se uvrstitev v Ligo za prvaka. Tudi zato smo že zelo zgodaj začeli s pripravami, na katerih so sodelovali tudi mlajši košarkarji našega kluba. Imeli smo nekaj težav s poškodbami, a so le te na srečo odpravljene. Verjamem, da bo prvi del Lige Telemach izjemno izenačen, za preboj v Ligo za prvaka pa bo potrebno zbrati kakšno zmago več kot v minuli sezoni."

 

Gašper Okorn, trener Slovana:

"Na Kodeljevem z veliko nestrpnostjo pričakujemo začetek nove sezone Lige Telemach. Menim, da je bil premor predolg. Drugod po Evropi so namreč že začeli s tekmovanji. V soboto prvi del začenjamo brez pritiska. Z novinci se je v našo ekipo vrnila energija. Klub je sicer v težki situaciji, saj se po dolgih letih v prvoligaške boje spuščamo brez generalnega sponzorja. Finančno smo zatorej zelo omejeni, a ne tarnamo! Čakali bomo svoje priložnosti, morali biti potrpežljivi in rezultat bo prišel. Naredili bomo vse da preživimo. Verjamem, da rezultat naše ekipe ne bo trpel."

 

Damjan Novakoviæ, trener Tajfuna:

"Tudi v šentjurju je v igralskem kadru pred začetkom nove sezone prišlo do kar nekaj sprememb. Med drugimi se je v svoj domači klub vrnil Stanko Sebič. Opravili smo z relativno dolgimi pripravami. V novi sezoni pričakujem, da bo ekipa nekoliko manj napadalna, a zato toliko boljša v obrambi. Prvi del sezone Lige Telemach bo izenačen, a sem prepričan, da sva dve mesti že oddani Heliosu in Zlatorogu. Vsi ostali se bomo tako borili za preostali dve mesti, ki bosta vodili v Ligo za prvaka. Po treh letih smo znova prišli do faze, ko se pred začetkom sezone ne vem, kdo bo napredoval v borbe za naslov prvaka in kdo ne. Potrebno se bo boriti do konca."

Miloš šporar, trener Zlatoroga:

"Pri Zlatorogu že nestrpno pričakujemo začetek nove sezone. S tremi meseci dela smo znotraj dokaj spremenjene ekipe uspeli vnesti pozitivizem ter delovno vnemo. Fantje so pokazali, da so prava klapa na in izven parketa. Tudi to je potrebno, da lahko postanemo še boljši. V novo sezono Lige Telemach se podajamo v dobrem stanju, pravi obraz ekipe pa lahko pričakujete čez dva do tri mesece. Liga bo po dolgem času znova tesno izenačena. Sam ob od svojih varovancev zahteval trdo delo med ponedeljkom in petkom, da bomo nato v soboto lahko slavili zmago. Z veseljem lahko povem, da smo uspeli pravočasno rešiti vse potrebno tudi s Samom Udrihom, ki bo lahko zaigral že v soboto proti Elektri. Upam, da bo v naši ekipi ostal čim dlje, nam pomagal do zmag, mladim pa bil mentor s svojim pristopom, obnašanjem in odnosom do treninga. V Laškem smo vedno imeli visoke cilje in tako bo tudi tokrat. Želimo si nastopiti v Ligi za prvaka ter na finalnem turnirju Pokala Spar. Nadaljevati si želimo tudi dobro delo z mladimi. Menim, da smo pri tem vodilni v Sloveniji. Navsezadnje smo uspeli dva mlada igralca pripeljati do Evrolige. Tudi v prihodnje bomo delali na tem, da spromoviramo kakšnega novega posameznika ter ga nato posadimo na tržišče."    

 

FOTOGALERIJA NOVINARSKE KONFERENCE

SPORED PRVEGA DELA LIGE TELEMACH   

 

VIR: KZS

Iskanje