Portorož po podaljšku boljši od Elektre

ELE 16. november, 2013
180
Portorož po podaljšku boljši od Elektre

Elektra je bila tokrat res blizu prve zmage. Imela je zadnji napad za zmago po rednem delu, a ga ni izkoristila in Portoroz je v podaljsku ohranil mirno kri ter je ponujeno priložnost za zmago v šoštanju zagrabil z obema rokama.


LIGA TELEMACH, 5. KOLO

Sobota, 16. novembra: 

ELEKTRA šOšTANJ : PORTOROŽ 74:78

(15:20, 18:11, 16:17, 15:16, 10:14) - po podaljšku
Brčina 16 (9 skokov, 4 podaje), Vasiæ 14; Buda 17 (9 skokov), Tratnik 16 (7 skokov).

STATISTIKA

Košarkarji Elektre tudi po petem kolu in določenih igralskih rošadah ostajajo edina ekipa brez zmage v Ligi Telemach. Drugo tekmo pred domačimi gledalci so izgubili proti novincu v prvoligaški druščini Portorožu, ki ima po petih krogih izkupiček 3-2.

Podatek, da je bil izid kar štirinajstkrat izenačen in da sta se ekipi praktično vseh 45 minut izmenjavali v vodstvu, govori, da bi lahko zmagali tako domači kot gostje. Oboji so imeli omejen igralski kader, tako da je pri Portorožu večino tekme igralo pet igralcev, pri Elektri šest oziroma sedem. Novinec pri domačih, organizator igre iz Srbije Nikola Vasiæ, je dosegel 14 točk.

Odločilni trenutki tekme so bili dobri dve minuti pred koncem, ko je najprej Dejan Čigoja zadel trojko za vodstvo Portoroža za tri točke, v naslednjem napadu pa še Igor Tratnik. Pet točk naskoka (69:74) pa je bilo za domačine vendarle prevelik zalogaj za zadnjo minuto, v kateri so na vsak način hoteli narediti preobrat, vendar brez uspeha.

V šestem kolu bo Elektra gostovala v Grosupljem, Portorož pa bo gostil zasedbo Tajfuna.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"Odigrali smo najbolje kar lahko v tem trenutku. Košarkarji so bili borbeni, a nekoliko nestrpni v napadu. Zgrešili smo nekaj metov in to nas je drago stalo. Čestitke Portorožu za zmago."

Kostantin Subotiæ, trener Portoroža:
"Pričakovano je za nami težka, napeta tekma. Na začetku smo se bolje znašli mi, a so nam domačini odgovorili z enako mero. Že pred tekmo sem napovedal, da se bo tekma odločala v zadnjih sekundah in tako je tudi bilo. Po podaljšku lahko mojim fantom le čestitam za vso prikazano potrpljenje, ko je bilo to potrebno. Ko odigraš tako kolektivno v napadu kot smo danes mi, je zmaga prava nagrada. Čestitke tudi Elektri za športno in korektno tekmo. Tudi če bi zmagala ona, to ne bi bilo nezasluženo."

Iskanje