Poraz proti Šentjurju v izjemno napeti končnici

ELE 20. november, 2010
240
Poraz proti Šentjurju v izjemno napeti končnici

Lokalni derbi in po pisanju medijev tudi derbi kroga Lige Telemach, je res upravičil naziv DERBI. Ekipa šentjurja je vseskozi držala vodstvo, medtem ko je ekipa Elektre v prvem polčasu katastrofalno metala za dve in tri točke. šele v zadnji četrtini, ko je met Elektre le stekel, je vse skupaj postalo izjemno zanimivo in napeto. V napeti končnici je Elektra imela napad za zmago, a ga na žalost domačih gledalcev ni izkoristila in Harmason je iz črte prostih metov samo potrdil zmago šentjurja.


 

ELEKTRA šOšTANJ : šENTJUR

64:66 (15:12, 10:21, 18:12, 21:21)

 

Horvat 16, Bilič 12; šimoviæ 21 (8 skokov), Hohler 16. 

 

Sodniki: Matej špendl, Igor Poljanšek, Gregor Mlakar.

Tehnični komisar: Marjan Geltar.

   

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA

 

IZJAVI PO TEKMI:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"V šoštanju smo videli povsem zasluženo zmago šentjurja, ki je imel celo tekmo rezultatsko prednost, mi pa smo imeli predvsem v prvem polčasu izredno slab odstotek meta za dve in tri točke. Kljub temu, da smo goste na koncu z nekaj trojkami ujeli, pa se je prav ta slab odstotek meta izkazal za odločilnega."

Damjan Novakoviæ, trener šentjurja:

"Kot sem napovedoval je bila tekma zelo izenačena, imeli pa smo priložnost, da jo zaključimo že prej kot smo jo sicer. Domačini so nas na koncu namreč ujeli z nekaj uspešnimi meti za tri točke in prišlo je do negotove končnice, v kateri pa smo le prišli do zelo pomembne zmage na gostovanju."

 

IZJAVI PRED TEKMO:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Pred nami je lokalni derbi, saj v šoštanj prihaja močna ekipa šentjurja, zaradi česar pričakujem tudi veliko število gledalcev. Velikih skrivnosti med ekipama ni, zato menim, da bo tekma zelo izenačena in se bo odločala v končnici. Morda imamo nekolikšno prednost mi, saj igramo na domačem terenu, a smo po drugi strani nekoliko oslabljeni, saj imamo težave s poškodbami." 

Damjan Novakoviæ, trener šentjurja:

"Ekipa Elektre šoštanja je letos v izjemni formi, kar je razvidno tudi iz lestvice, na kateri zasedajo prvo mesto. Tekme med obema ekipama so ponavadi zelo zanimive in izenačene in verjamem, da bo tako tudi tokrat. V kolikor želimo iz šoštanja odnesti obe točki, potem moramo gostitelje ugnati v skoku, v katerem so izjemni."

 

POROČILO TEKME:

Košarkarji Elektre so s porazom v lokalnem derbiju proti šentjurju izpustili iz rok vodstvo na lestvici lige Telemach. Pred domačimi gledalci so doživeli drugi poraz, prvega po drugem krogu oziroma 23. oktobru, ko so morali prav tako na domačem parketu in v lokalnem derbiju priznati premoč Zlatorogu.

šentjur je tekmo odigral hrabro in zavzeto ter na koncu tudi malce s pomočjo sreče zasluženo odnesel obe točki, četrti v petih nastopih. šoštanjčani so imeli v prvem polčasu veliko težav predvsem v napadu, saj so prvo trojko zadeli šele v 26. minuti po trinajstih poskusih, posledično zaradi čvrste obrambe gostov.

šentjur si je ob odmoru priigral osem točk naskoka in čeprav je nato Elektro nekajkrat spustil blizu, ji vodstva do konca tekme ni več prepustil. Gostitelji so v tretji četrtini prišli na 37:39, na začetku zadnjega dela na 44:45, dobro minuto pred koncem pa so izenačili na 64:64. V zadnji minuti sta padla le še dva koša, oba s črte prostih metov, in sicer Tea šimoviæa 56 sekund pred koncem in Keitha Harmasona, ko sta bili na semaforju še dve sekundi.

V sedmem krogu bo Elektra prosta, šentjur pa bo gostil Polzelo.

 

Iskanje