Poraz članov v domači dvorani, zmagi kadetov in starejših pionirjev, manj uspešni mladinci in pionir

ELE 20. oktober, 2014
240
Poraz članov v domači dvorani, zmagi kadetov in starejših pionirjev, manj uspešni mladinci in pionir

Med vikendom so člani Elektre visoko izgubili doma proti Mariboru, ekipi kadetov in starejših pionirjev sta rutinirano odpravili s svojimi nasprotniki, manj uspešni pa sta bili ekipi mladincev in pionirjev.


Minuli konec tedna so naše ekipe odigrale nove tekme v svojih ligah. Najbolj pričakovana se je odigrala pred domačim občinstvom v športni dvorani šoštanj. šlo je za drugi krog Lige Telemach, pomerili pa sta se ekipi Elektra in Maribor. Ekipi sta že v pripravljalnem delu že odigrali prijateljsko tekmo na Natkovem memorialu, kjer smo spremljali napeto končnico v dveh podaljških, po katerih je slavila Elektra. No tokrat je bilo stanje na igrišču nekoliko drugačno. Gostje iz Maribora so se na tekmo odlično pripravili in že od samega začetka nadzirali dogajanje na parketu. Žal se je tekma končala z visoko razliko, razočaranja pa ni skrival niti domači trener Rajmond Rituper.

 


Izjava trenerja Rituperja: "Za morebiten uspeh na tej tekmi nismo napravili prav ničesar. Nismo bili enakovreden in dostojen nasprotnik. Mariborčani so nas prekašali v vseh elementih igre, še najbolj pa v želji po zmagi. Nekateri igralci se bodo morali zamisliti nad svojim pristopom in o tem, kako branijo barve svojega kluba."


Elektra šoštanj : Maribor Nova KBM 50:93 (11:29, 10:21, 13:23, 16:20)

Malus 12, Lekič 10; Pelko 15 (4 podaje), Morina 14 (6 skokov)

 

Za dodatno atrakcijo na parketu so med odmori poskrbele plesalke navijaške skupine Zvezdice.

 

Mladinci so gostovali v Ljubljani pri Slovanu. Po zelo dobrem prvem polčasu in izenačeni igri, so v drugem delu domači prevzeli pobudo in po dveh izključitvah pri Elektri (Kosi J. 5 osebnih napak, Bukovič G. 2 tehnični napaki) strli odpor ekipe iz šoštanja

Izjava trenerja Kobaleta: "Kaj reči po takšni tekmi? Prvi polčas smo bili povsem izenačeni in na trenutke tudi gnali strah v kosti domačim. Na polčas smo povsem zasluženo odšli s 6 točkami razlike. V drugem delu je igra v napadu tekla počasneje, sodniki so v nekaj spornih situacijah dosodili žogo za domače, sami pa smo z dvema izključenima igralcema izgubili pravi ritem v igri in žal izgubili."


Slovan : Elektra šoštanj 80:64 (22:21, 14:18, 24:10, 20:15)


Igralci selekcije U17 so odigrali tekmo v Slovenjskih Konjicah. Od prve sekunde dalje so dominirali na igrišču in z si malo napakami hitro ustvarili visoko prednost. Trener je v drugem delu tekme ponudil nekaj več minutaže igralcem, ki niso nosilci moštva in tudi ti so priložnost izjemno izkoristili in na koncu slavili s kar 43 točkami razlike.


Zreče Konjice : Elektra šoštanj 72:115 (20:27, 14:33, 19:35, 19:20)

Strelci za Elektro: Marolt 20, Ivenčnik 19, Stropnik 18, Kosi T. 13, Skornšek 12


Izjava trenerja Maličeviæa: "Mislim, da smo tekmo odigrali tako kot znamo. Začeli smo previdno, a v nadaljevanju stopnjevali igro in prikazali dobro košarko. Vesel sem, da so vsi fantje, ki so stopili na igrišče, dali svoj maksimum in pripomogli novi zmagi."

 

V Grižah so tekmo odigrali igralci selekcije U15 starejši pionirji, ki so povsem nadigrali domačo ekipo. Po odlični obrambi v prvi četrtini, v kateri so nasprotniku dovolili doseči le en koš, so po nekoliko slabši drugi četrtini v drugem polčasu spet dali v višjo prestavo in v zadnji četrtini dodobra napolnili koš domače ekipe.

 

Izjava trenerja Hermana: "Ne glede na rezultat tokrat z določenimi segmenti igre ne morem in ne smem biti zadovoljen. še posebej to velja za nekatere nosilce igre. Je pa potrebno pohvaliti igro in angažiranost Bora Cerarja in Domna Kuciša."

 

Na delu so bili tudi igralci pionirske ekipe U13, katero vodi Mile Čepin. Gostovali so na turnirju v Novem mestu, kjer so odigrali dve zelo težki tekmi z domačo Krko in Pingvini iz Ljubljane. Oba nasprotnika sta na koncu bila za naše fante žal premočna, a trener ni bil tako nezadovoljen s svojimi fanti.


Izjava Čepina: "Letos smo bili izžrebani v najmočnejšo skupino, kjer Krka in Pingvini igrata višji nivo košarke. Naše moštvo je v povprečju skoraj za dve leti mlajše od ostalih in zato je razumljivo, da težko pariramo višjim in močnejšim ekipam, a naš čas še pride."


Krka : Elektra šoštanj 80:10

Elektra šoštanj : Pingvini Ljubljana 14:63  

Iskanje