Pomembna in velika zmaga Elektre v Šentjurju

ELE 12. november, 2011
302
Pomembna in velika zmaga Elektre v Šentjurju

Danes je Elektra zabeležila zelo pomembno in lepo zmago v na vedno vročem in težko osvoljivem šentjurskem parketu. Igralci Elektre so odigrali odlično srečanje, na katerem so predvsem z odlično obrambo v drugem polčasu, uspeli premagati odlične gostitelje.


šENTJUR : ELEKTRA šOšTANJ 64:65

(24:24, 17:15, 7:13, 16:13)


Mariæ 21 (12 skokov), Rembert 12; Zagorc 13, Nuhanovič 12 (10 skokov).  

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

 

POROČILO TEKME:  

Košarkarji Elektre so zasluženi zmagovalci derbija petega kroga lige Telemach. V šentjurju so premagali domačo zasedbo in se z izkupičkom 4-1 utrdili na tretjem mestu razpredelnice.  

Medtem ko je Elektra vstopila v srečanje po tesnemu porazu pred desetimi dnevi doma proti Heliosu, so šentjurčani imeli lepi popotnici v obliki zmag proti Geoplinu Slovanu in Messerju v gosteh.  

V prvem polčasu so bili gostitelji v prednosti predvsem po zaslugi Igorja Mariæa, ki je bil s šestnajstimi točkami nerešljiva uganka za varovance Gašperja Potočnika, ko pa so ti v nadaljevanju ustavili glavno gonilno silo šentjurja v napadu, je prišlo do preobrata. šoštanjčani so že na začetku drugega polčasa povedli s 47:42, tretjo četrtino dobili 16:7, razliko v 37. minuti povišali na 62:53 in jo navkljub poskusom šentjurja ohranili do konca. V zadnji minuti so se domači sicer približali na 62:64, vendar do prave priložnosti za zmago niso prišli. (STA)  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Damjan Novakovič, trener šentjurja:

"Prvi polčas se je igral po naših notah, Elektra pa je držala stik z nami
z dobrim skokom v napadu in metom za tri točke. V tretji četrtini je naša igra 'razpadla', a smo se, kljub temu približali in prišli v položaj, da tekmo celo dobimo. Tokrat nas boginja sreče ni spremljala, Elektri pa čestitam za zmago."
 

Gašper Potočnik, trener Elektra šoštanj:

"Izredno težka tekma, v kateri naša igra v obrambi ni bila na želenem nivoju. Po odmoru smo ta element popravili, s tem prevzeli nadzor nad rezultatom in zasluženo zmagali. Čestitke igralcem, ki so pokazali kako se bori za klubske barve."

  VEČ O šENTJURJU (seznam igralcev, dozdajšnje tekme, statistika...)
VEČ O ELEKTRI šOšTANJU (seznam igralcev, dozdajšnje tekme, statistika...)    

Najnevarnejši igralec šentjurja: Travis Nelson (15,8 točke, 6,8 skoka)
Najnevarnejši igralec Elektre šoštanja: Žiga Zagorc (12,3 točke, 5,5 skoka, 3,3 podaje) 

Iskanje