Pomembna in velika zmaga Elektre nad Šentjurjem

ELE 28. januar, 2012
197
Pomembna in velika zmaga Elektre nad Šentjurjem

Košarkarji obeh ekip so odigrali odlično, napeto, dinamično in razburljivo tekmo. Na krilih bučnih domačih navijačev in razpoloženega dvojca Juleviæ - Horvat, ki sta odigrala fenomenalno partijo, so domači košarkarji v zadnji četrtini nadigrala šentjurčane in zasluženo slavili.


ELEKTRA šOšTANJ : šENTJUR 84:75

(16:22, 25:18, 13:15, 30:20)

Horvat 20 (6 podaj), Julevič 19 (9 skokov); Nelson 25 (9 skokov), Ferme 11.  

 

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

 

šoštanjčani so se v derbiju zgornjega dela lestvice proti šentjurju veselili novih dveh točk, ki sta jih - ob tekmi več od Heliosa - pripeljali povsem na vrh lestvice. Po 14 krogih imajo 11 zmag, zadnjo so si priigrali predvsem z naletom v začetku zadnje četrtine, ko so naredili odločilno razliko. Pri Elektri sta bila najboljša Tadej Horvat z 20 točkami (od tega šest trojk) in šestimi podajami ter Mensud Juleviæ z 19 točkami in devetimi skoki, pri šentjurju, ki je devetim zmagam dodal peti poraz, pa je Travis William Nelson zbral 25 točk in devet skokov (indeks 33).  

Prvi polčas pričakovano še ni odgovoril na vprašanje o zmagovalcu. Ekipi sta si bili ves čas zelo blizu z izjemo konca prve in začetka druge četrtine, ko je šentjurčanom uspelo pobegniti na 25:16. Domače, ki so v prvem polčasu blesteli pri metih za tri točke, saj so zadeli osem od 13 metov, sta v igri držala predvsem Juleviæ (12 točk, 5 skokov) in Horvat (12 točk, 5 podaj), pri gostih pa je v napadu prednjačil Nelson (16 točk).  

Razplet tretje četrtine je napovedoval, da bi bil obračun - kot se za derbi spodobi - lahko odločen v izdihljajih tekme. Toda šoštanjčani so imeli drugačne načrte. Silovito so začeli zadnjih deset minut in si dobrih sedem minut pred koncem po košu Horvata priigrali "velikih" sedem točk naskoka (64:57). Juleviæ je le nekaj trenutkov pozneje z "alley-oopom" povišal že na 66:57, v zadnjih pet minut pa je Elektra vstopila z 68:57. Ko je Ðorðe Leliæ nato zabil za 70:57, je bila tekma odločena.  

Elektra bo v naslednjem krogu 4. februarja igrala v gosteh pri Parkljih, šentjur pa bo na isti dan gostil Hopse s Polzele.    

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:


Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Čestitke igralcem in celotnemu strokovnemu štabu za novo zmago, ki je bila več kot zaslužena. Tekmo smo nekoliko slabo začeli, košarkarji šentjurja pa so zadeli nekaj težkih metov, medtem ko jih mi nismo, a smo vseeno priključek držali z odličnim skokom v napadu. V drugih 20 minutah smo strnili vrste, zaigrali v obrambi kot znamo in zaradi tega rezultat tudi prevesili na našo stran."


Damjan Novakoviæ, trener šentjurja:

"Lokalni derbi sta tokrat odločila skok in met za tri točke in glede na te dva dejavnika, v katerih smo bili zelo slabi, smo neverjetno dolgo ostali v igri za uspeh. Naše upe je dokončno pokopal Tadej Horvat z osmimi zaporednimi točkami v zadnji četrtini in tako povedel Elektro do zaslužene zmage." 

Iskanje