Polzelski parket prevroč za Elektro

ELE 27. oktober, 2013
198
Polzelski parket prevroč za Elektro

Na Polzeli se je odvijal še en tradicionalen derbi med Hopsi in Elektro. Favorizirani domačini so zasluženo slavili zmago, Elektra je korak z njimi držala do sredine tretje četrtine, nato pa popustila. Najbolj razveseljiva vest za Elektro je, da se je na parket po dolgi odsotnosti vrnil 1. organizator igre Žiga Zagorc.


LIGA TELEMACH, 2. KOLO:

  Sobota, 26. oktobra:   

 HOPSI POLZELA : ELEKTRA šOšTANJ 75:59

(26:19, 12:16, 18:12, 19:12)


Udrih 19 (4 podaje), Robertson 15 (7 skokov); Leliæ 18 (10 skokov, 3 podaje), Ognjenoviæ 15.

  STATISTIKA

Polzeljani, ki so v uvodnem kolu zapravili praktično dobljeno tekmo, so tokrat upravičili vlogo favorita in ugnali Elektro. Hopsi so bili večino tekme boljši tekmec, odločilne poteze za končno zmago pa naredili v tretji četrtini. Pri Hopsih sta bila najbolj razpoložena Samo Udrih z 19 točkami in Goran Jagodnik s 15 točkami in desetimi skoki, pri Elektri, ki je v uvodnem krogu izgubila pri Slovanu, pa je bil najbolj učinkovit Ðorðe Leliæ z 19 točkami.  

Domači košarkarji so tekmo silovito začeli in v prvi četrtini vodili tudi že za 12 točk (25:13), v drugi četrtini pa so šoštanjčani z delnim izidom 12:2 v 17. minuti celo povedli z 31:30. Tretji del igre je spet pripadel gostiteljem, ki so zaigrali odločneje in tekmece držali na razdalji približno desetih točk. S točko manj naskoka so začeli zadnjo četrtino. V tej so po prostih metih Udriha hitro spet ušli na +13 (60:47), ko pa je Jagodnik s trojko - edino domačo na tekmi - povišal na 68:47 v 34. minuti, je bila tekma dokončno odločena.

  Hopsi bodo v 3. kolu prihodnjo soboto gostovali pri Tajfunu, Elektra pa bo gostila Zlatorog  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
"Tekmo smo dobili z dobro obrambo. V napadu smo igrali slabo, verjetno zaradi utrujenosti, saj so fantje res garali v obrambi. Lepo je videti, da s šestodstotnim metom za tri točke zmagaš s tolikšno razliko."

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"Prvi polčas smo odigrali dobro in ga zaključili le s štirimi točkami zaostanka. V nadaljevanju so Hopsi zaigrali veliko bolj angažirano v obrambi. Udrih je preko Jagodnika kreiral igro v napadu in ustvaril prednost, ki je nismo mogli več izničiti. Zanju preprosto nismo imeli recepta, četudi smo ju poizkušali zaustaviti z večimi obrambami. Sami smo v napadu igrali veliko preveč neosredotočeno ter bili nenatančni pri številnih neoviranih metih."  

Iskanje