Podpora mladih košarjem v Šaleški dolini

ELE 19. april, 2007
226
Podpora mladih košarjem v Šaleški dolini
KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA objavlja poziv vsem ljubiteljem športa in še posebno košarke, da namenite del dohodnine za mlade košarkarje v Šaleški dolini.
KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA
objavlja poziv vsem ljubiteljem športa in še posebno košarke, da
NAMENITE DEL DOHODNINE ZA MLADE KOŠARKARJE V ŠALEŠKI DOLINI


Vlada Republike Slovenije je na podlagi 142. člena Zakona o dohodnini sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije, katere sestavni del je tudi seznam upravičencev do donacij. Uredba dohodninskim zavezancev omogoča, da proračunska sredstva do preklica oziroma vložitve nove zahteve neposredno namenijo za delovanje organizacij, ki opravljajo dejavnosti, ki so v javnem interesu. Seznam upravičencev je objavljen na spletni strani Davčnega urada RS: www.durs.gov.si/si/aktualno/dohodnina_2006. Med upravičenci je tudi KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA, saj deluje v javnem interesu na področju šport.

Uredba predvideva, da bodo lahko dohodninski zavezanci iz dohodnine, ki jim bo obračunana na podlagi odločbe, del odmerjene dohodnine (do 0,5%) namesto v proračun, neposredno preusmerili k upravičencem iz seznama, torej tudi Košarkarskemu klubu Elektra. S tem lahko davkoplačevalci neposredno sodelujete pri razdelitvi sredstev iz proračuna RS. Košarkarski klub Elektra se obvezuje, da bo vsa prejeta sredstva iz tega naslova namenil za financiranje različnih aktivnosti MLAJŠIH SELEKCIJ KLUBA.

Namenitev dela dohodnine za donacije se bo prvič uporabila pri odmeri dohodnine za leto 2007, zavezanci za dohodnino pa lahko svojo zahtevo za namenitev dohodnine določenim upravičencem navedete že v obrazcu napovedi za odmero dohodnine 2006 (spodaj je izsek iz obrazca s primerom vnosa, če želite 0,5% dohodnine nameniti za mlajše selekcije KK Elektra). V kolikor ne izberete organizacij, ki jim želite nameniti del dohodnine, bodo ta sredstva ostala v proračunu Republike Slovenije.

Če menite, da je Košarkarski klub Elektra primerna organizacija, da prejme del dohodnine vas prosimo, da v vašem obrazcu za odmero dohodnine 2006, ki ste ga prejeli v zadnjih dneh, v navedeno rubriko vpišete davčno številko Košarkarskega kluba Elektra in navedete, kakšen del od 0,5% ste pripravljeni nameniti za delo mlajših selekcij kluba (od 0,1 do 0,5 odstotka dohodnine).

DAVČNA ŠTEVILKA KOŠARKARSKEGA KLUBA ELEKTRA:
34218017


Hvala za vaše zaupanje in lep športni pozdrav!

V Šoštanju, 6. april 2007

Predsednik KK Elektra:
Darko Lihteneker


Iskanje