Po odličnem začetku slabša igra Elektre prinesla rezultatski preobrat

ELE 11. januar, 2015
147

Včeraj, 10.01.2015, so se odigrale preostale tekme 13. kroga Lige Telemach. V šD Lukna v Mariboru sta se pomerila domači Maribor in gostujoča Elektra. Po odličnem začetku gostov je v nadaljevanju njihova igra padla, kar so znali izkoristiti gostitelji in si priboriti 4. letošnjo ligaško zmago. Elektra ostaja brez zmage.


Gostje so tekmo začeli z visokim tempom igre in domačinom vsilili njihovo igro. Kljub temu so igralci Maribora zadeli več začetnih metov, a varovanci trenerja Kobaleta niso odstopali od dogovora in s hitro igro in odločnostjo stvari vzeli v svoje roke. V izdihljajih prve četrtine je trojko zadel Urban Bukovič, ki je nato še ukradel žogo na sredini igrišča in v zadnji sekundi vrgel in zadel s polovice. Prednost Elektre je bila 20:16. Drugo četrtino so gostje začeli z enakim tempom in prednost je narasla na 29:16. Zadevali so praktično vsi igralci Elektre in vse je kazalo za popolni potop Mariborčanov. V nadaljevanju sta se pri domačih prebudila predvsem Krivec in Kayembe, ki sta z nekaj dobrimi zaključki ulovila priključek in na polčas sta ekipi odšli z rezultatom 30:31.
Gostje so v drugi del tako vstopili s točko prednosti in cilj - doseči prvo letošnjo zmago - je bil še vedno odprt. Sledilo je nekaj napak naših fantov, ki so z nespametnimi osebnimi napakami dopustili gostiteljem, da dosežejo nekaj lahkih točk in Elektra se je hitro znašla v zaostanku. Razpoloženima Krivcu in Kayembe-u se je pridružil še Čebašek, ki je z nekaj zadetimi trojkami dvignil prednost Maribora in varovanci trenerja Kobaleta so se kar naenkrat znašli v zaostanku 13 točk. Razpoloženemu Urbanu Bukoviču sta z doseženimi točkami sledila Malus in Zagorc, svoj delež pa so v nadaljevanju dodali tudi ostali in gostje so visok zaostanek dokaj hitro izničili. V zadnjih minutah igre je prednost Maribora ponovno narasla, a je Brčina z dvema zaporednima trojkama držal svojo ekipo v igri. V zadnjih dveh minutah je padec koncentracije Elektre bila voda na mlin domačim in kljub zadeti trojki Bukoviča v zadnji minuti Elektra ni uspela povsem izničiti zaostanek. Zmaga je ostala doma - zmagal je Maribor z izidom 72:67.

Jernej Kobale, trener Elektre šoštanj:
"V napadu smo bili premalo agresivni, poleg tega pa smo v prvem polcasu metali le 2 prosta meta, oziroma skupaj štirinajst. Opozarjal sem na napadalni skok Maribora Nove KBM in tu smo zatajili ter posledično izgubili tekmo. Zmaga gostiteljev je bila povsem zaslužena."

Maribor Nova KBM : Elektra šoštanj 72:67 (16:20, 14:11, 23:19, 19:17)
Strelci za Elektro: Bukovič U. 22t (5 sk, 4 as, 4/7 met za 3t; indeks 23), Malus 13t (8 sk), Brčina 9t (2/4 met za 3t), Zagorc in Bajramliæ po 7t, Hasiæ 5t, Kosi J. in Lekiæ po 2t

Za ogled celotne statistike klikni na povezavo: STATISTIKA
škoda poraza Elektre, saj je v prvih 15 minutah tekme prikazala najbrž najboljšo predstavo v letošnji sezoni, a žal v nadaljevanju popustila in izpustila zmago iz rok.

Naslednja tekma naših članov bo v sredo, 14.01.2015 ob 19.00 uri, ko bodo v domači dvorani šD šoštanj gostili odlično Krko.

Iskanje