Po odličnem začetku slabša igra Elektre prinesla rezultatski preobrat

ELE 11. januar, 2015
264
Po odličnem začetku slabša igra Elektre prinesla rezultatski preobrat

Včeraj, 10.01.2015, so se odigrale preostale tekme 13. kroga Lige Telemach. V šD Lukna v Mariboru sta se pomerila domači Maribor in gostujoča Elektra. Po odličnem začetku gostov je v nadaljevanju njihova igra padla, kar so znali izkoristiti gostitelji in si priboriti 4. letošnjo ligaško zmago. Elektra ostaja brez zmage.


Gostje so tekmo začeli z visokim tempom igre in domačinom vsilili njihovo igro. Kljub temu so igralci Maribora zadeli več začetnih metov, a varovanci trenerja Kobaleta niso odstopali od dogovora in s hitro igro in odločnostjo stvari vzeli v svoje roke. V izdihljajih prve četrtine je trojko zadel Urban Bukovič, ki je nato še ukradel žogo na sredini igrišča in v zadnji sekundi vrgel in zadel s polovice. Prednost Elektre je bila 20:16. Drugo četrtino so gostje začeli z enakim tempom in prednost je narasla na 29:16. Zadevali so praktično vsi igralci Elektre in vse je kazalo za popolni potop Mariborčanov. V nadaljevanju sta se pri domačih prebudila predvsem Krivec in Kayembe, ki sta z nekaj dobrimi zaključki ulovila priključek in na polčas sta ekipi odšli z rezultatom 30:31.
Gostje so v drugi del tako vstopili s točko prednosti in cilj - doseči prvo letošnjo zmago - je bil še vedno odprt. Sledilo je nekaj napak naših fantov, ki so z nespametnimi osebnimi napakami dopustili gostiteljem, da dosežejo nekaj lahkih točk in Elektra se je hitro znašla v zaostanku. Razpoloženima Krivcu in Kayembe-u se je pridružil še Čebašek, ki je z nekaj zadetimi trojkami dvignil prednost Maribora in varovanci trenerja Kobaleta so se kar naenkrat znašli v zaostanku 13 točk. Razpoloženemu Urbanu Bukoviču sta z doseženimi točkami sledila Malus in Zagorc, svoj delež pa so v nadaljevanju dodali tudi ostali in gostje so visok zaostanek dokaj hitro izničili. V zadnjih minutah igre je prednost Maribora ponovno narasla, a je Brčina z dvema zaporednima trojkama držal svojo ekipo v igri. V zadnjih dveh minutah je padec koncentracije Elektre bila voda na mlin domačim in kljub zadeti trojki Bukoviča v zadnji minuti Elektra ni uspela povsem izničiti zaostanek. Zmaga je ostala doma - zmagal je Maribor z izidom 72:67.

Jernej Kobale, trener Elektre šoštanj:
"V napadu smo bili premalo agresivni, poleg tega pa smo v prvem polcasu metali le 2 prosta meta, oziroma skupaj štirinajst. Opozarjal sem na napadalni skok Maribora Nove KBM in tu smo zatajili ter posledično izgubili tekmo. Zmaga gostiteljev je bila povsem zaslužena."

Maribor Nova KBM : Elektra šoštanj 72:67 (16:20, 14:11, 23:19, 19:17)
Strelci za Elektro: Bukovič U. 22t (5 sk, 4 as, 4/7 met za 3t; indeks 23), Malus 13t (8 sk), Brčina 9t (2/4 met za 3t), Zagorc in Bajramliæ po 7t, Hasiæ 5t, Kosi J. in Lekiæ po 2t

Za ogled celotne statistike klikni na povezavo: STATISTIKA
škoda poraza Elektre, saj je v prvih 15 minutah tekme prikazala najbrž najboljšo predstavo v letošnji sezoni, a žal v nadaljevanju popustila in izpustila zmago iz rok.

Naslednja tekma naših članov bo v sredo, 14.01.2015 ob 19.00 uri, ko bodo v domači dvorani šD šoštanj gostili odlično Krko.

Iskanje