Padel je tudi Zlatorog! Elektra ostaja na vrhu lestvice.

ELE 22. november, 2011
204
Padel je tudi Zlatorog! Elektra ostaja na vrhu lestvice.

V 7. krogu Lige Telemach so košarkarji Elektre gostovali v Laškem in vsem zvestim navijačem Elektre, ki so pripotovali v Laško in glasno vzpodbujali šoštanjčane, so za nagrado podarili zlata vredno zmago proti Zlatorogu.


Laško - Košarkarji Elektre so v 7. kolu Lige Telemach s 64:62 ugnali Zlatorog, mu zadali drugi poraz sezone, sami pa dosegli že šesto zmago, s čimer so še potrdili dejstvo, da veljajo za največje presenečenje te sezone.

LIGA TELEMACH, 7. KOLO:  

ZLATOROG : ELEKTRA šOšTANJ 62:64

(16:16, 19:16, 13:12, 14:20)


Paniæ 16, Čohadareviæ 10; Nuhanoviæ 19 (7 skokov), Zagorc 13 (7 skokov).  

 

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

 

Košarkarji iz Laškega so v svoji šesti tekmi Lige Telemach doživeli drugi zaporedni poraz, po mariborskem Messerju so jih tokrat na kolena spravili še šoštanjčani, ki so po nepolnem sedmem kolu na prvem mestu in imajo tri točke prednosti pred zasledovalci. Na dosedanjih tekmah so izgubili le proti Heliosu.  

Osrednja tekma sedmega kola je bila izjemno izenačena, v korist gostujoče ekipe pa se je prelomila šele v sklepnih trenutkih dvoboja. Izbranci domačega trenerja Rada Trifunoviæa so si v 34. minuti priigrali prednost šestih točk (54:48), a so jih gosti slabe tri minute kasneje ne le ujeli, temveč povedli s 55:54. V dramatični končnici je bil slabo minuto pred koncem izid še izenačen (60:60), nato pa je Ðorðe Leliæ zadel trojko in goste popeljal v vodstvo (63:60). Laščani so prek Vladimirja Paniæa znižali na 62:63, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa.  

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Paniæ s 16 točkami, v gostujoči pa je Salih Nuhanoviæ 19 točkam dodal še sedem skokov in tri podaje.  

Zlatorog bo v naslednjem krogu gostoval na Polzeli (29. november), Elektra šoštanj pa bo na domačem igrišču gostila Geoplin Slovan (3. december). (STA)  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Rado Trifunoviæ, trener Zlatoroga:

"Po sobotni zmagi nad Partizanom smo igrali precej zasanjano in tako nismo nadgradili prvenca v Ligi ABA."

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Čestitam igralcem, ki so še enkrat pokazali izjemen karakter, pustili srce na igrišču in kljub temu, da je Zlatorog večino tekme vodil, zasluženo zmagali. Nismo imeli napadalnega dne, a smo se s konstantno obrambo, ki nas krasi že vso sezono, izvlekli in iztržili izjemno pozitiven rezultat."   

Iskanje