Oslabljena Elektra pokazala moč in premagala Slovan (U17)

ELE 24. januar, 2015
215
Oslabljena Elektra pokazala moč in premagala Slovan (U17)

Danes, v soboto, 24.01.2015, se je ob 10.00 uri odigrala tekma 1.slovenske košarkarske kadetske lige. V šD šoštanj je gostoval Slovan, ki je letos že porazil Elektro, a tokrat je našim fantom kljub oslabljeni klopi uspeloprikazati izjemno predstavo in zmaga je ostala doma! Preberi več!


Tekme kadetskih selekcij se navadno igrajo v dopoldanskih urah, a kljub zgodnjim terminom tekem velikokrat na tem nivoju spremljamo vrhunske tekme. Tokrat je bila na sporedu prava košarkarska poslatica, ki vselej postreže z napeto in razburljivo atmosfero tako na igrišču kot ob njem. Elektra je gostila Slovan, ki je letos klonil le proti odlični Olimpiji. Po torkovi tekmi naših fantov proti Olimpiji v Ljubljani, je zasedba trenerja Maličeviæa ostala nekoliko zdesetkana, saj je zaradi bolezni in šolskih obveznosti bilo odsotnih nekaj nosilcev igre. Tako so priložnost dobili nekateri rezervisti in kot kaže so bili vsi izjemno motivirani. Bolj sproščeno so začeli gostje, ki so v prvih minutah naredili rahlo prednost, a Elektra se je hitro razbremenila in začela igrati svojo igro. Prvo četrtino so dobili gostje s 4 točkami prednosti, kar je naše fante še bolj motiviralo in v drugih desetih minutah so v popolnosti prevzeli pobudo. Sredi druge četrtine so celo vodili za 11 točk, vendar je gostom, ki imajo v svojih vrstah nekaj izjemnih posameznikov, uspelo držati priključel in na polčas sta ekipi odšli z izidom 48:45. Približno 30 navijačev je z bučnim navijanjem v drugem polčasu poskrbelo za odlično košarkarsko atmosfero in tekma se je spremenila v pravo košarkarsko klasiko. V tretji četrtini so gostje izkoristili nekaj slabših napadov domače ekipe in rezultat se je hitro obrnil njim v prid. Pred zadnjo četrtino je tako na semaforju kazalo 62:66. Domači trener Duško Maličeviæ je veliko rotiral v svoji peterki in s tem ohranjal visok tempo v igri njegovih varovancev in kot kaže se je to zelo obrestovalo, saj so nekateri rezervisti odlično izkoristili priložnost za igro. Obetala se je dramatična končnica tekme in napetost v dvorani je naraščala iz minute v minuto. V domači vrsti se je z izjemno predstavo skozi celotno srečanje predstavil Andraž Stropnik (30 točk), ki je poleg odličnega meta za tri točke (4 trojke) zbral tudi nekaj podaj. V zadnji minuti tekme je Elektra lovila dve točki zaostanka in prav Stropnik je z odličnim solo prodorom uspel zadeti za podaljšek. V podaljšku je igro diktirala Elektra. Izkazal se je Tadej Kosi, ki je z dvema pogumnima prodoroma dosegel točke za svojo ekipo in Slovan je v izdihljajih tekme lovil dve točki zaostanka. Elektra je storila osebno napako, kar je zaradi izpolnjenega bonusa prineslo dva prosta meta Slovanu, a je nervoza imela svojo ceno, saj je igralec zgrešil oba prosta meta in zmaga je ostala v šoštanju.


ČESTITKE NAšIM FANTOM ZA IZJEMNO BORBO IN POGUMEN KARAKTER!!! PONOSNI SMO NA VAS IN VERJAMEMO, DA VAM BO USPELO PRITI NA NAJVIšJA MESTA!!!


ČESTITKE TUDI TRENERJU, KI JE ODLIČNO VODIL TEKMO IN PODARIL DOMAČI PUBLIKI IZJENO KOšARKARSKO ZMAGO!!!


Izjava trenerja Maličeviæa:"Čestitam fantom za prikazano igro! Rad bi pohvalil vse, od prvega do zadnjega, ker so se borili in priborili veliko zmago v domači dvorani pred domačo publiko. Zmagal je naš ekipni duh in prepričan sem, da smo v popolni postavi s takšnim pristopom lahko še boljši. Čestitke Andražu Stropniku za odlično predstavo. še enkrat več je pokazal, da je zasluženo reprezentant Slovenije. Zadnja tekma v drugem delu, nekaj dni premora, potem pa napadamo na najvišja mesta končne razvrstitve! Hvala publiki za bučno podporo! Zmagali smo za vas!"


Elektra šoštanj : Slovan A 82:80 (23:27, 25:18, 14:21, 18:10)

Iskanje