Oprostite, nismo vedeli, da ne smemo zmagati

ELE 21. februar, 2009
204
Oprostite, nismo vedeli, da ne smemo zmagati
Članska ekipa KK Elektre je danes dosegla zgodovinski uspeh, saj je v 1/2 finalu Pokala SPAR prepričljivo premagala favorizirano ekipo Krke iz Novega mesta in se tako uvrstila v finale pokalnega tekmovanja. To je za KK Elektro izjemen uspeh, saj je pred finalnim turnirjem 8 najboljših ekip med "poznavalci" veljala za ekipo z najmanj možnosti na finalnem turnirju.

Oprostite, nismo vedeli, da ne smemo zmagati

Članska ekipa KK Elektre je danes dosegla zgodovinski uspeh, saj je v 1/2 finalu Pokala SPAR prepričljivo premagala favorizirano ekipo Krke iz Novega mesta in se tako uvrstila v finale pokalnega tekmovanja. To je za KK Elektro izjemen uspeh, saj je pred finalnim turnirjem 8 najboljših ekip med "poznavalci" veljala za ekipo z najmanj možnosti na finalnem turnirju. Zato je prevladovalo splošno prepričanje, da bo imela Krka lahko pot do finala, a so igralci Elektre Esotech presenetili in nadigrali Krko ter si tako zagotovili vstopnico v finale pokalnega tekmovanja.

V finalu prestižnega pokalnega tekmovanja se bo v nedeljo, 22.2., ob 17:00 v dvorani Tri Lilije v Laškem Elektra Esotech pomerila z evroligaško ekipo Union Olimpije. Šlo bo za boj Davida proti Goljatu, saj je že primerljava pri proračunih obeh klubov ogromna razlika. A igralci Elektre nimajo kaj izgubiti, ker je že uvrstitev v finale izjeme uspeh, zato bodo proti Olimpiji  nastopili neobremenjeno in vsekakor poskušali dostojno zastopati barve kluba iz Šoštanja.

VSI LJUBITELJI KOŠARKE VABLJENI NA FINALNO TEKMO POKALA SPAR 2008/09, ki bo v nedeljo, 22.2., ob 17:00 med ekipama Elektra Esotech : Union Olimpija. Poseben avtobus bo vse navijače Elektre BREZPLAČNO popeljal iz Šaleške doline v Laško in nazaj (odhod ob 15:30 izpred avtobusne postaje Šoštanj in ob 15:45 izpred avtobusne postaje Velenje).

Neposredni prenos tekme bo na ŠPORT TV!


Elektra Esotech : Krka 83:70


Laško - Dvorana Tri lilije, gledalcev 500, sodniki: Lovšin, Jovanovič (oba Ljubljana), Špendl (Maribor).

Elektra Esotech: Džambiæ 4 (2:2), Horvat 15, Novak 14 (2:3), Sjekloča 10, Ivanovič 19 (6:8), Æup 15 (3:4), Karalič 6 (0:3).

Krka: Sebič 5, Pavič 20 (4:5), Marceliæ 14 (3:3), Rakočeviæ 2, Krivec 5, Balažič 5, Tomas 10, Shields 9.

Prvovrstno presenečenje v Laškem. Elektra Esotech je z zmago v polfinalu pokala Spar proti Krki dosegla zgodovinski uspeh. Potem ko je danes prvič v klubski zgodovini zaigrala v polfinalu slovenskega pokala Spar, bo imela jutri ob 17. uri priložnost za naskok na prvo lovoriko. Njen tekmec bo štirinajstkratni prvak in branilec pokala Union Olimpija.

Novomeščani so se že v petek igrali z ognjem oziroma Geoplinom Slovanom in se na koncu po podaljšku srečno izvlekli. V drugo se jim ni izšlo. Motivirani Šoštanjčani so bili vseh štirideset minut boljši tekmec, podatek, da je Krka na celem srečanju vodila le enkrat, pa tudi zgovorno priča o zasluženi zmagi Elektre Esotecha.

Vse je bilo pripravljeno za veliko nedeljsko finale med Unionom Olimpijo in Krko. Toda to je bil račun brez Šoštanjčanov oziroma nemotiviranih Novomeščanov, ki so že v prvem polčasu igrali z "levo roko" in dovolili Elektri Esotechu, da je mirno vodila in si nabirala prednost. Le v tretji četrtini se je Krka za trenutek prebudila, izenačila na 56:56 ter v naslednjem napadu povedla za koš, nato pa je bilo znova vse v znamenju Elektre. Z delnim izidom 14:2 - Krka je v šestih minutah in pol zadnje četrtine dosegla le en koš - so Šoštanjčani povedli z 72:60 in se na koncu zasluženo veselili velike zmage.

Ključ do uspeha Elektre Esotecha je bila izjemna kolektivna predstava tako v obrambi kot napadu. Kar pet njenih igralcev je doseglo ali preseglo mejo desetih doseženih točk. Nikola Ivanovič je ob 19 točkah zbral še šest podaj, Tadej Horvat in Dejan Æup sta dosegla po 15 točk, Ernest Novak je ob 14 točkah zbral še 10 skokov, Luka Sjekloča pa je deset točk vknjižil ob stoodstotnem metu iz igre.

POSNETEK CELOTNE TEKME


 

IZJAVI obeh trenerjev po tekmi:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech: "Zmagali smo. To je velik uspeh za naš klub. Fantje so ponovno začeli verjeti vase, kakor so že pred novim letom. Dedek Mraz nas ni obdaril, nas je pa sedaj pust. Ekipa ima svetlo prihodnost, vendar je potrebno za uresničitev le-te trdo delati že sedaj. Košarkarji potrebujejo potrpežljivost in veliko individualnega dela, da bomo lahko v prihodnosti vsi skupaj želi uspehe."

Ivan Sunara, trener Krke: "Vso tekmo smo imeli težave v obrambi. Nismo bili prava ekipa. Preveč smo bili utrujeni. Čudež se ni mogel zgoditi še drugič zapored. Elektra je zasluženo zmagala in se veseli uvrstitve v finale, v katerem ji želim veliko sreče."

STATISTIKA TEKME


VSE O POKALU SPAR 2008/09


Sorodne novice:

 

Iskanje