Olimpija skozi šivankino uho do zmage nad Elektro

ELE 12. april, 2012
197
Olimpija skozi šivankino uho do zmage nad Elektro

Tudi na drugi tekmi proti Union Olimpiji  je Elektra bila izjemno blizu zmage. Prvi polčas ni obetal takšnega zaključka, a se je Elektra pravočasno prebudila in bila popolnoma konkurenčna do zadnjih sekund tekme kjer se je tekma tudi odločila. Žal je Žiga Zagorc zgrešil met za zmago, Dino Murič pa je iz linije prostih metov nato le potrdil zmago domačih.


LIGA TELEMACH ZA PRVAKA, 6. KOLO:

UNION OLIMPIJA : ELEKTRA šOšTANJ 72:68

(20:16, 21:17, 11:24, 20:11)
Salin in Močnik po 12; Julevič 19 (7 skokov), Horvat 12.

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI

Košarkarji Uniona Olimpije so se po nedeljskem porazu v Novem mestu vrnili v zmagovalne tirnice. V dvorani Tivoli, kjer bodo igrali tekme, dokler ne bo končano hokejsko prvenstvo v Stožicah, so v izenačeni tekmi premagali Elektro in se vrnili na vrh Lige Telemach za prvaka.

Elektri več kot očitno ustrezajo velike ekipe in težke preizkušnje. Potem ko so Union Olimpijo namučili že na prvi tekmi v šoštanju in ko so v tretjem krogu lige za prvaka v gosteh presenetili Krko, so bili znova v igri za veliko presenečenje. V tretji četrtini, ki so jo dobili z rezultatom 24:11, so prevzeli pobudo na igrišču ter bili vse do zaključka srečanja tik za petami petnajstkratnemu prvaku Slovenije.

Gostje so imeli realno priložnost za zmago. Krenili so v zadnji napad pri zaostanku dveh točk, z metom izza črte 6,75 pa je poskusil Žiga Zagorc, vendar na žalost Elektre zgrešil cilj. Končni rezultat 72:68 je s črte prostih metov postavil Dino Muriæ, najboljši posameznik tekme (indeks 24) - 16 točk, 13 skokov.

V naslednjem krogu, ki je na sporedu 18. aprila, saj ta konec tedna ne bo tekem zaradi zaključnega turnirja mladinskega prvenstva v Novem mestu, bo Union Olimpija gostovala v Laškem, Elektro pa čaka še eno gostovanje, in sicer v Domžalah.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije:


"Po precej dobrem prvem polčasu smo v drugem nerazumljivo padli, v tretji četrtini dobili preveč točk in čakal nas je težak zaključek, ki se je k sreči obrnil v naš prid. Dobro je odigral Dino Muriæ, gleženj pa si je zvil Sasu Salin. Zdaj nas čaka manjši premor in priprava na zadnje štiri tekme pred končnico."

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Košarkarji Uniona Olimpije so celotno srečanje igrali dobro obrambo in nam niso dovolili, da razvijemo svojo igro. Večji del tekme smo bili blizu, na koncu pa smo spet zapravili tri žoge z začetniškimi napakami in s tem poklonili zmago gostiteljem. Svojim fantom lahko le čestitam za veliko borbo, praktično jih je igralo le pet in dali so vse od sebe, tako, da jim nimam česa zameriti. Gremo dalje, priložnost bomo iskali že na naslednji tekmi."   

Iskanje