Olimpija enostavno boljša

ELE 26. april, 2011
199
Olimpija enostavno boljša

V športu je vse mogoče, tudi presenečenja. Žal pa so bili košarkarji Elektre tokrat zelo daleč od tega. Izjemna prva četrtina v kateri so domači košarkarji igrali poletno in sproščeno, je bila lep dokaz, da znajo igrati. A so v nadaljevanju igralci Olimpije stopili na plin, domači košarkarji pa niso uspeli zadeti tudi odprtih metov in "zicerjev" in do konca tekme je Olimpija prednost le še povečevala. A ni bilo vse črno. Pohvaliti je potrebno naše mlade igralce (Lekič, Bukovič, Pajevič, Hasič), ki so se dobro borili in izkoriščali svoje minute v igri.


ELEKTRA šOšTANJ : UNION OLIMPIJA

8. krog Lige za prvaka, torek, 26. aprila, ob 20.00


49:84 (16:21, 9:20, 9:19, 15:24)

Nuhanovič 12 (7 skokov, 6 podaj); Jagodnik 15 (7 skokov), Gregory 12.

STATISTIKA

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME ZEMLJEVID METOV - LESTVICA 

Sodniki: Igor Poljanšek, Damjan Gajšek, Grega Česen.

Tehnični komisar: Žarko Tomšič.

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"V šoštanj je prišla evropska Union Olimpija z evropsko igro, saj je od prve do zadnje minute dominirala. Očitno je poraz v prejšnjem krogu proti Krki njenim košarkarjem dal dodatne motivacije, saj so moje fante v začetku prestrašili, potem pa suvereno povečevali prednost, h kateri so doprinesli vsi, ki so stopili na parket. Ker je bila prednost tako visoka, sem dal priložnost tudi nekaterim kadetom, da so lahko okusili, kako je igrati proti evropski Union Olimpiji."

Miro Aliloviæ, trener Uniona Olimpije:


"Očiten je bil napredek v obrambi, napadu in pristopu, kar je edino, kar nas mora zanimati. Tokrat smo bili zbrani in nato tudi sproščeni, kar takoj prinese rezultat. Upam da se bo tako nadaljevalo tudi na prihodnjih tekmah."  

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Naš edini cilj na tokratni tekmi je, da igramo bolje kot proti Hopsom, se pravi, da popravimo igro v napadu in smo na tak način bolj enakovreden tekmec. Posebna motivacija ni potrebna, saj je Union Olimpija sama po sebi dovolj velik magnet."

Miro Aliloviæ, trener Uniona Olimpije:

"Pred tekmo z Elektro ne razmišljamo o ničemer drugem kot o zmagi. Kljub temu se bomo v naslednjih dneh ukvarjali bolj s sabo kot s tekmeci, saj je dejstvo, da smo v slabi formi in moramo popraviti številne napake tako v napadu kot v obrambi. Tekmi z Elektro sledi premor in računam, da se bo takrat ekipa dvignila na višji nivo in bolje nadaljevala Ligo Telemach." 

 

POROČILO TEKME:

Košarkarji Uniona Olimpije so zabeležili šele drugo zmago v zadnjih petih nastopih v ligi Telemach za prvaka. Po osmih krogih imajo enak izkupiček kot Zlatorog (5-3) in hkrati dve zmagi prednosti pred zasledovalci za uvrstitev v polfinale.

Prva zmaga novega trenerja Uniona Olimpije Mira Aliloviča, ki je nasledil Jureta Zdovca, ni bila niti za trenutek pod vprašajem. Zeleno-beli so vodili od prve do zadnje minute in če ne bi najnevarnejši domači igralec Salih Nuhanovič v prvi četrtini povzročal toliko preglavic ljubljanski obrambi (v prvih desetih minutah je dosegel 10 točk, na koncu pa 12), bi bila tekma odločena že po desetih minutah. Tako pa so morali gostje do prednosti 20 točk počakati do 18. minute (20:40), na + 30 razlike so povišali na začetku zadnje četrtine (34:64), najvišjo prednost na srečanju pa so dosegli tik ob koncu po košu najboljšega strelca tekme Gorana Jagodnika (15 točk). Poleg kapetana je bil pri Unionu Olimpiji visoko ocenjen še Vlatko Ilievski (11 točk, 5 podaj, 5 ukradenih žog).

V naslednjem krogu lige Telemach (4. 5.) bo Union Olimpija gostila Helios, Elektra pa se bo doma pomerila z vodilno Krko.

Iskanje