Odličen vikend za mlajše selekcije Elektre - vse ekipe, ki so igrale so tudi zmagale

ELE 24. november, 2014
230
Odličen vikend za mlajše selekcije Elektre - vse ekipe, ki so igrale so tudi zmagale

Minuli vikend so bile na delu tudi naše mlajše selekcije (U19, U17 in U15). Kadeti in mladinci so suvereno opravili z nasprotnikom v domači dvorani, starejši pionirji pa so v gosteh premagali Union Olimpijo B.


Naše mlajše selekcije nadaljujejo s tekmovanji v svojih ligah in to zelo uspešno. Najprej so v soboto, 22.11.2014 ob 10.00 uri dopoldan kadeti gostili ekipo Vrhnika. Seveda so naši fantje veljali za nestoprnega favorita za zmago, vendar je trener Maličeviæ tekmo vseeno vzel popolnoma resno. Prva četrtina je tako postregla z visokim rezultatom 36:20, kar je naznanilo končno veliko število točk na tekmi. V drugih desetih minutah je bila obramba Elektre nekoliko boljša in gostje so v tem času dosegli le 8 točk. Med polčasom je domači trener svojim fantom dejal, da morajo odigrati zbrano do konca in da lahko tekmo izkoristijo za dobro pripravo na naslednjo tekmo, ko v šoštanj prihaja Olimpija. Njegovi varovanci so se dogovora držali in ob povratku na parket prednost še povišali. V zadnji četrtini so priložnost dobili fantje, ki letos igrajo z nižjo minutažo in tudi oni so upravičili zaupanje svojega trenerja, ki je, kot je sam povedal, bil že po polčasu z mislimi na sobotnji tekmi z Union Olimpijo.


Izjava Duška Maličeviæa:"Čestitke fantom za novo odlično predstavo tako v obrambi kot v napadu. Vsbim vse gledalce, da nas pridejo spremljati in spodbujati v soboto 29.11., ko v šoštanj pride mednarodno pisana  zasedba Union Olimpije, ki jo vodi naš nekdanji trener Žiga Mravljak. Olimpijo spoštujemo, a se je ne bojimo! Tekma bo velikega pomena, saj bomo z morebitno zmago že ciljali na končno visoko uvrstitev v ligi."


Elektra šoštanj : Vrhnika 115:52 (36:20, 32:8, 23:10, 24:14)

Strelci za Elektro:Stropnik 21, Omladič in Skorenšek po 18, Kosi T. 13, Praunseis 12, Ravnikar 8, Rojnik 7, Marolt in Žnidar po 6, Ivenčnik 4, Trap 2


V nedeljo so v Ljubljani gostovali starejši pionirji s trenerjem Hermanom. Elektra je premagala ekipo Union Olimpija B in potrdila dobro formo, ki jo igralci naše selekcije U15 kot kaže ne nameravajo kar tako prekiniti. Vodili sko skozi celotno srečanje in gostiteljem niti za trenutek niso dopustili, da pomislijo na možnosti za zmago. Trener je bil s tekmo več kot zadovoljen, kar seveda po tekmi ni skrival.


Izjava trenerja Hermana:"V Stožicah so fantje prikazali najboljšo predstavo do sedaj in to v vseh fazah igre. Poleg tega pa veseli dejstvo, da je zaigralo vseh 12 igralcev in da igra ne sloni več na dveh ali treh posameznikih. Vedno več jih prevzema odgovornost in se aktivno vključuje v igro. Čestitke fantom!"


Union Olimpija B : Elektra šoštanj 52:70 (13:18, 6:17, 14:20, 19:15)

Strelci za Elektro: Ojsteršek V. 25, Kikec 12, Rotovnik 11, Kuciš 8, Kresnik 6, Cerar 4, Podlinšek 2, Ojsteršek B. 2



Zvečer ob 18.00 uri pa je sledila še tekma mladinske selekcije U19, ki igra pod taktirko Jerneja Kobaleta. Tekma se je igrala v domači dvorani, nasprotnik pa je bila ekipa Rogaške. Po izenačeni prvi četrtini je v nadaljevanju Elektra stopila na plin in si z dobro ekipno igro do polčasa ustvarila 12 točk prednosti. V nadaljevanju se je izkazalo, da je prav druga četrtina bila odločilna za zmago, saj sta ekipi v nadaljevanju odigrali izenačeno. Slavila je Elektra z izidom 91:79.

Izjava Kobaleta:"V dvorani Biba roecka so mladinci premagali ekipo Rogaške. Najbolj sta se izkazala Grega Bukovič in Jan Kosi. Oba sta prispevala po 22 točk. Čestitke fantom!"


Elektra šoštanj : Rogaška 91:79 (13:13, 30:18, 29:28, 19:20)


Strelci za Elektro: Bukovič G. 22, Kosi J. 22, špegel 15, Stropnik 11, Omladič 7, Purnat in Kosi T. po 6, Praunseis 2

Iskanje