Novosti pri Elektri Esotech

ELE 18. junij, 2007
198
Novosti pri Elektri Esotech
Košarkarski klub Elektra se je s svojo člansko ekipo v minuli znova boril za visoke končne uvrstitve v državnem prvenstvu. Ekipi je le malo manjkalo do osvojitve 3. mesta med vsemi košarkarskimi ekipami v Sloveniji. Kljub temu, da je ekipa pričela sezono z novim trenerjem in močno spremenjeno igralsko zasedbo, je s ...
Novosti pri Elektri Esotech

Košarkarski klub Elektra se je s svojo člansko ekipo v minuli znova boril za visoke končne uvrstitve v državnem prvenstvu. Ekipi je le malo manjkalo do osvojitve 3. mesta med vsemi košarkarskimi ekipami v Sloveniji. Kljub temu, da je ekipa pričela sezono z novim trenerjem in močno spremenjeno igralsko zasedbo, je s končnim 5. mestom Elektra Esotech znova dokazala, da se v Šaleški dolini igra kvalitetna košarka.

Velik del zaslug za uspeh Elektre Esotech v minuli sezoni je imel tudi trener Bojan Lazič, kateri je imel s klubom sklenjeno trenersko pogodbo za sezoni 2006/07 in 2007/08. Ker je po zaključku uspešne sezone 2006/07 prejel nekaj kvalitetnih ponudb za trenersko delo v drugih klubih, je KK Elektra na njegovo željo pristal na sporazumno prekinitev pogodbe. Vodstvo Košarkarskega kluba Elektra mu je izreklo priznanje za opravljeno delo ter mu hkrati zaželelo veliko športnih uspehov v prihodnje, ki jih bo kot mlad in perspektiven trener zagotovo dosegel.

Košarkarski klub Elektra je takoj pričel z iskanjem novega trenerja za člansko ekipo. Kmalu smo se odločili za sklenitev dvoletne pogodbe (1+1) s 33 letnim trenerjem Ivanom Stanišakom iz Hrvaške.

Ivan Stanišak je leta 1999 diplomiral na Višji trenerski šoli v Zagrebu in je bil trener v več hrvaških klubih, med drugim tudi dve leti trener mlajših selekcij v Ciboni. Preizkusil se je tudi v tujini, saj je bil dve sezoni trener v Slovaškem prvoligašu Lučinec. Prav tako je bil v prvi polovici sezone 2005/06 pomočnik Anteju Perici v Pivovarni Laško, po odstopu Perice pa je nekaj časa vodil člansko ekipo Pivovarne Laško. Še pred zaključkom sezone 2005/06 se je preselil k hrvaškemu KK Meðimurje Vajda, ki se je borilo za vstop v 1. ligo. V Meðimurju je ostal tudi večji del sezone 2006/07, kjer je uspešno vodil člansko ekipo, a je marca zaradi neurejenih finančnih razmer zapustil klub.

Pri vodenju ekipe Elektre Esotech bosta Ivanu Stanišaku nudila pomoč domača trenerja, Borut Cerar in Franci Rupreht. Ivan Stanišak bo tudi aktivno sodeloval s strokovnim vodstvom kluba pri sestavi moštva za sezono 2007/08. Dela na tem področju ne bo malo. Tudi zato, ker se je v petek, 15.6., za prestop v nov klub odločil igralec Jernej Mihalič, ki je imel s klubom dvoletno pogodbo z možnostjo odhoda po prvi sezoni pod posebnimi pogoji. Jernej Mihalič je v minuli sezoni, ki jo je preživel v Šoštanju, zelo napredoval, zato je postal zanimiv igralec tudi za večje klube. Košarkarski klub Elektra je s tem znova potrdil, da omogoča mladim ter perspektivnim igralcem in trenerjem dobre pogoje za delo in za njihov uspešen razvoj na košarkarskem področju. S takšnim delom bo klub nadaljeval tudi v prihodnje.

Iskanje