Novinarska konferenca pred začetkom Lige Telemach za prvaka

ELE 23. marec, 2012
229
Novinarska konferenca pred začetkom Lige Telemach za prvaka

V hotelu Austria trend v Ljubljani je potekala novinarska konferenca pred začetkom Lige Telemach za prvaka, na kateri so trenerji predstavili svoja pričakovanja ter pokomentirali zdravstveno stanje v ekipah.


FOTOGALERIJA Z NOVINARSKE KONFERENCE

IZJAVE Z NOVINARSKE KONFERENCE: Damjan Novakoviæ, trener šentjurja:

"Zelo veseli smo, da smo se uvrstili med šest najboljših ekip v Sloveniji, čeprav smo v Ligi Telemach za prvaka "outsiderji", saj smo proti vsem, razen proti Unionu Olimpiji, že igrali in izgubili. Vseeno se bomo na vsaki tekmi borili in dali vse od sebe, da bi bili vsakemu tekmecu čim dlje konkurenčni in, da bi vse ekipe čim dlje držali v negotovosti. Naš prvi cilj je vsaj ena zmaga, drugi pa peto mesto. Odmor, ki je za nami, smo izkoristili za šestdnevne priprave v Poreču, kjer smo odigrali dve srečanji proti Spartaku iz Vladivostoka, ki smo ga enkrat tudi premagali. Zdravstveno stanje ekipe je dobro, z izjemo poškodbe Ivice Jurkoviæa, ki dolgo ni igral in za katerega je vprašanje koliko nam bo lahko pomagal. Je pa spet v fazi treningov."

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:


"Pri Elektri smo izjemno veseli, da smo del elitne druščine, s čimer smo naš cilj pred sezono ne le dosegli, temveč ga presegli. To še ne pomeni, da se bomo s tem zadovoljili, saj bomo naredili vse, da bomo dodali kamenček v mozaik izenačene in kakovostne lige. Zavedamo se, da na nobeni tekmi ne bomo v vlogi favorita, tako, da bomo lahko igrali sproščeno. Odmor smo izkoristili za osvežitev ekipe in saniranje poškodb, s katerimi imamo še nekaj težav, a verjamem, da bodo fantje maksimalno motivirani in pripravljeni na to, da bomo vsaki ekipi težak zalogaj."

Ivan Sunara, trener Zlatorog:

"Liga Telemach za prvaka bo po moji oceni zelo zanimiva, saj je med ekipami velika izenačenost. Nobeno izmed moštev, ki so igrala tudi v Ligi ABA ni pokazalo dominacije, tako, da bo proti vsem težko, tudi proti Elektri in šentjurju. Za naše mlade in neizkušene igralce bo ta liga tudi priložnost za dvig njihove kakovosti, moja želja in tudi ambicija kluba pa je, da se uvrstimo v polfinale in tako nekako izenačimo uvrstitev minule sezone. Ukvarjamo se z nekaj poškodbami, v ekipo pa se vračata Jaka Brodnik in Vladimir Paniæ. Vesel sem za vsakega, ki lahko igra in, ki bo na vseh tekmah dal vse od sebe."

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal:

"Ker smo igrali tako v Ligi ABA, kot v Ligi Telemach, vse ekipe poznamo do zadnje malenkosti. Dvakrat smo sicer ugnali tudi Elektro in šentjur, a je bilo zelo izenačeno in vse skupaj je dokaz, da sta to moštvi, ki sta se sposobni kosati prav z vsemi. Krka in Union Olimpija sta favoritinji, a sta tudi premagljivi, tako, da lahko rečem, da nihče ni tako močan, da liga ne bi bila zanimiva. Mislim tudi, da se bodo zgodila presnečenja. Naš cilj je priti v polfinale, kar bomo poskušali tudi doseči. V odmoru nismo šli na nobene priprave, saj finančna situacija ni rožnata, smo pa veliko trenirali doma, kjer imamo optimalne pogoje. Dva igralca sta tako rekoč že izgubljena do konca sezone, to sta Miljan Markoviæ, ki je že dalj časa odsoten in pa Dejan Jeftič, ki se je poškodoval pred kratkim. Ostali so zdravi in delajo dobro, tako, da bomo igrali še bolje, kot smo doslej."

Miro Župevec, direktor Krke:

"Naša ekipa je pravkar na tradicionalnih pripravah med sezono, ki so se pokazale za dobre, saj smo bili po njih ponavadi še boljši in upam, da bo temu tako tudi tokrat. Ekipa je začela po vseh težavah in menjavah dobro funkcionirati, kar se vidi tudi po rezultatih. Liga Telemach za prvaka je zelo kratka, kar pomeni, da veliko časa za korekcije ne bo. Upam, da bodo iz Poreča vsi prišli zelo dobro pripravljeni, kot slišim, trenirajo dobro, poškodb pa ni. Naši cilji so vedno visoki, to sezono so to finale Lige Telemach in uvrstitev v Ligo ABA."

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije:

"Verjamem, da bo Liga Telemach za prvaka zelo močna in izenačena. Z nekaj ekipami smo že igrali in tudi izgubili po podaljšku, zato menim, da nas čaka težko delo. Naš cilj je naslov prvaka in zavedamo se, da smo na marsikateri tekmi favoriti, a ta pritisk je potrebno zdržati. Mi smo se v popolni postavi spet zbrali danes dopoldne, saj so nekateri tujci šele včeraj zvečer prišli iz svojih držav, zato se moramo zdaj maksimalno pripraviti na tekme, ki nas čakajo. Večjih težav s poškodbami nimamo."

1. KOLO LIGE TELEMACH ZA PRVAKA: Sobota, 24. marca, ob 19.00:
HELIOS DOMŽALE : šENTJUR

Ob 20.00:
ELEKTRA šOšTANJ : UNION OLIMPIJA

Nedelja, 25. marca, ob 19.00:
KRKA : ZLATOROG 

Iskanje