Novice iz tabora KK Elektre

ELE 4. januar, 2005
216
Novice iz tabora KK Elektre
Šoštanj, 4. januar 2004: Članska ekipa Košarkarskega kluba Elektra v letošnji sezoni zelo uspešno nastopa v 1. A slovenski košarkarski ligi, saj je v dosedanjih 12. krogih dosegla kar 10 zmag. Pri tem velja omeniti, da je že od ...

NOVICE IZ TABORA KK ELEKTRE


Šoštanj, 4. januar 2004: Članska ekipa Košarkarskega kluba Elektra v letošnji sezoni zelo uspešno nastopa v 1. A slovenski košarkarski ligi, saj je v dosedanjih 12. krogih dosegla kar 10 zmag. Pri tem velja omeniti, da je že od 4. kroga naprej neporažena ekipa in ima tako že 8 zaporednih prvenstvenih zmag. Poleg tega je v 3. krogu Pokala SPAR dvakrat premagala ekipo Radenska Creativ in v 4. krogu prav tako dvakrat premagala ekipo Zagorja Banke Zasavje. Tako se je Elektra uvrstila na zaključni turnir najboljših osmih ekip pokala SPAR, ki bo od 16. do 19. februarja 2005.

Članska ekipa Elektre je od 2. novembra 2004 dalje brez centra Mitja Gorška, ki si je poškodoval hrbtenico. Prve diagnoze poškodbe so bile vzpodbudne, a se je v decembru po podrobnejših pregledih izkazalo, da gre za resno poškodbo, katera terja dolgoročnejšo rehabilitacijo. Zato je center Elektre že pričel s programom rehabilitacije, katera bi mu naj omogočila, da se bo že prihodnjo sezono vrnil v ekipo.

Po poškodbi Mitja Gorška se je že tako kratka klop igralcev še skrajšala, zato je uprava kluba v sodelovanju s trenerjem, Antem Perico, pričela iskati ustrezno rešitev.
Pred novim letom se je zaradi odhoda Blaža Ručigaja iz Heliosa, pokazala možnost, da bi ta krilni igralec, ki je v preteklosti že igral za Elektro in bil v sezoni 2003/04 tudi kapetan Elektre, ponovno zaigral za ekipo, ki jo sam dobro pozna in ekipa njega. Na nekaj pripravljalnih treningih je pokazal voljo in znanje, da se lahko kljub jesenski poškodbi uspešno vključi v ekipo in ji pomaga že na preostalih šestih tekmah prvega dela 1. A SKL.

Tako bo 199 cm visoki krilni igralec Blaž Ručigaj zaigral v dresu Elektre že na derbiju 13. kroga 1. A SKL proti drugo uvrščeni ekipi Krke iz Novega mesta. Tekma bo še toliko zanimivejša, saj je ravno Krka zadnja v tej sezoni premagala Elektro, za kar se ji bodo igralci Elektre zagotovo poskušali oddolžiti in s tem ohraniti vodstvo na prvenstveni lestvici. Tekma bo v Športni dvorani Šoštanj v sredo, 5. januarja 2005, ob 19. uri.


Objave v medijih:

 

Iskanje