Novi okrepitvi v Elektri Esotech

ELE 7. avgust, 2009
210
Novi okrepitvi v Elektri Esotech

Košarkarski klub Elektra je eden izmed prvih v Sloveniji, ki je že 3. avgusta pričel s pripravami na novo tekmovalno sezono 2009/10. Od ponedeljka dalje dvakrat dnevno na skupnih treningih vadijo člani in mladinci kluba, ki jih vodita domača strokovnjaka, Borut Cerar in Franci Rupreht, ki sta ekipo uspešno vodila že v sezoni 2008/09, ko je ekipa Elektra Esotech z uvrstitvijo v ...


ELEKTRA ESOTECH AKTIVNO Z NOVIMI OKREPITVAMI V SEZONO 2009/10

Košarkarski klub Elektra je eden izmed prvih v Sloveniji, ki je že 3. avgusta pričel s pripravami na novo tekmovalno sezono 2009/10. Od ponedeljka dalje dvakrat dnevno na skupnih treningih vadijo člani in mladinci kluba, ki jih vodita domača strokovnjaka, Borut Cerar in Franci Rupreht, ki sta ekipo uspešno vodila že v sezoni 2008/09, ko je ekipa Elektra Esotech z uvrstitvijo v finale pokalnega tekmovanja dosegla največji uspeh v svoji več kot 60-letni zgodovini.

Poleg aktivnih priprav na novo tekmovalno sezono vodstvo kluba v teh dneh pospešeno zaključuje sestavo članske ekipe. Tako sta danes pogodbi o sodelovanju s klubom podpisala Dejan Æup in Siniša Bilič. Predsednik Košarkarskega kluba Elektra, Darko Lihteneker, je po podpisu pogodbe dejal, da: "je klubu uspelo v šoštanju zadržati jedro članske ekipe iz pretekle sezone, novi igralci v ekipi pa so mladi in perspektivni slovenski igralci, kar je bil eden izmed ciljev pri sestavi članske ekipe za sezono 2009/10. Z dvema novima igralcema je sedaj članska ekipa kluba zasedena do te mere, da se lahko ekipa v celoti posveti pripravam na naslednjo sezono, ni pa izključeno, da se ekipi v bližnji prihodnosti ne bo priključil še kakšen igralec."

Dejan Æup, 25-letni in 202 cm visoki krilni center iz BIH, je za ekipo Elektre Esotech zelo uspešno nastopal že v pretekli sezoni in je nastopil na vseh 36 prvenstvenih tekmah Lige UPC. V povprečju je igral skoraj 30 min na tekmo in dosegal kar 15,6 točke in 4 skoke na tekmo. Poleg tega je bil eden izmed najzaslužnejših igralcev za uvrstitev Elektre Esotech v finale lanskega Pokala SPAR. Dejan je v Elektro Esotech prišel iz ekipe Igokea Partizan iz BIH, kjer je poleg državnega prvenstva nastopal tudi v FIBA EuroCup-u ter bil v sezoni 2006/07 razglašen za najboljšega igralca Republike Srbske. Po podpisu pogodbe je Dejan Æup dejal: "Vesel, da smo se dogovorili za podaljšanje sodelovanja še za eno sezono, saj je bilo dosedanje sodelovanje korektno in uspešno za obe strani. Želim si, da bi v prihodnji sezoni ponovili ali še izboljšali tekmovalne uspehe iz pretekle sezone."

Mladi perspektivni igralec na poziciji krila, Siniša Bilič, je svojo športno pot pričel na Ptuju in v sezoni 2005/06 prestopil v Košarkarski klub Geoplin Slovan. Za člansko ekipo iz Kodeljevega je v sezoni 2008/09 igral 4,5 min na tekmo in k uspehu ekipe prispeval 2 točki na tekmo. 20-letni igralec iz Ptuja, ki že nekaj let živi in se šola v Ljubljani, je zelo uspešno nastopal tudi v šKL-ju za ekipo Gimnazije Bežigrad. Poleg tega je bil Siniša član kadetske in mladinske reprezentance Slovenije in član reprezentance mlajših članov Slovenije. Po podpisu pogodbe je dejal: "Zelo sem zadovoljen s podpisom dveletne pogodbe s Košarkarskim klubom Elektra, saj sem seznanjen s tem, da imajo v klubu odlični pogoje za športni razvoj mladih igralcev in so hkrati tudi dobro organizirani."

Trenutna sestava članske ekipe Elektra Esotech v sezoni 2009/10:

Za vstop v člansko ekipo se poteguje še nekaj igralcev iz mlajših selekcij, ki pridno vadijo s člansko ekipo in se potegujejo za mesta v ekipi, ki že kar 8 sezon zapored uspešno nastopa v 1. A slovenski košarkarski ligi.

Prenovljena ekipa Elektra Esotech se bo domačemu občinstvu prvič uradno predstavila na 6. memorialu Matjaža Natka, ki bo 4. in 5. septembra 2009 potekal v športni dvorani šoštanj. Svojo udeležbo na turnirju so poleg domače ekipe potrdile tudi ekipe Hopsov Polzela, Zlatoroga Laško in Mašinca Kraljevo (Srbija).

Iskanje