Nova trenerja v KK Elektra

ELE 23. junij, 2011
179
Nova trenerja v KK Elektra

Košarkarski klub Elektra, klub z več kot 60. letno tradicijo, ki je pred časom dobil novo ambiciozno vodstvo, na čelu s predsednikom kluba Markom štriglom, je v teh dneh aktivno stopilo v sestavo strokovnega kadra za prihodnjo sezono.

Novi glavni trener KK Elektra je postal Gašper Potočnik, vodja mlajših selekcij in hkrati trener kadetske ter mladinske ekipe pa je postal Sebastjan Krašovec.  


Gašper Potočnik je dobro znano ime v slovenski košarki. Prihaja iz škofje Loke, kjer je tudi nazadnje vodil moško člansko ekipo, ki je veljala za ekipo z najmlajšimi igralci v Ligi Telemach. Pohvali se lahko z bogatim rezimejem in raznolikimi izkušnjami v trenerskem delu. Delo z mladimi mu ni tuje, saj je bil v letih 2005-2007 pomočnik Džema Ibišija v moški mladinski reprezentanci Slovenije. Bogate izkušnje si je pridobil z delom pri Union Olimpiji, kjer je bil pomočnik trenerja znanim imenom kot so: Memi Bečiroviæ (2007-08), Aleksander Džikiæ (2008-09) in Jure Zdovc (2009-10). Da je njegovo delo in poznavanje košarke izjemno cenjeno, potrjuje tudi dejstvo, da letos kot pomočnik trenerja Božidarja Maljkoviæa, sodeluje v okviru moške članske slovenske košarkarske reprezentance za nastop na evropskem prvenstvu 2011 v Litvi.

Ob podpisu pogodbe je Gašper Potočnik izjavil:


»Vesel sem, da bom delal v klubu z dolgoletno tradicijo kot je Elektra, kjer se košarka igra že več kot 60 let. Okolje, v katerega prihajam, je znano po tem, da se ljudje spoznajo na košarko. Zavedam se velike odgovornosti, ki je pred mano, vendar bom naredil vse, kar je v moji moči, da upravičim zaupanje, ki so mi ga z imenovanjem na trenersko mesto izkazali vodilni ljudje kluba. Veselim se novega izziva in obljubljam resen pristop in trdo delo«.

 

Sebastjan Krašovec je v slovenski košarki šest sezon služboval v Laškem, kjer je opravljal delo pomočnika glavnega trenerja Damjanu Novakoviču (2007-08) in Alešu Pipanu (2003-04, 2004-05, 2008-09, 2009-10, 2010-11). Je vrhunski strokovnjak na področju dela z mladimi, saj je aktivno sodeloval že v vseh košarkarskih selekcijah.  

Ob podpisu pogodbe je Sebastjan Krašovec povedal:  

»Vesel sem, da smo se s KK Elektra dogovorili za sodelovanje in ob tej priložnosti bi se predsedniku Marku štriglu rad zahvalil za izkazano zaupanje. Ko sem prejel ponudbo, da prevzamem delo z nadarjenimi mladimi igralci, sem izziv z veseljem sprejel, saj se zavedam, kakšen potencial ima klub na razpolago. Fantje imajo dobro osnovo v predznanju in talentu, sedaj pa je glavna naloga to osnovo z marljivim delom nadgraditi in tako fantom omogočiti uspešen prehod iz mlajših selekcij v prvo ekipo, kar pa je dejansko najtežje«.  

 

Predsednik kluba Marko štrigl je ob podpisu pogodb izrazil zadovoljstvo, da v vrste kluba prihajata dva mlada, ambiciozna in delovna strokovnjaka, ki sta že dokazala, da se znata uspešno spopasti z izzivi. Poleg tega pa je pomembno tudi to, da se strinjata z vizijo kluba, ki jo predstavlja aktivno delo z mladimi, razvoj domačih igralcev in trdno zaupanje v to, da KK Elektra tudi v prihodnje ostaja stabilen prvoligaš. 

Iskanje