Nova okrepitev Elektre Esotech

ELE 23. oktober, 2008
194
Nova okrepitev Elektre Esotech
Člansko ekipo Košarkarskega kluba Elektra je na igralnih pozicijah pod košem okrepil mladi in perspektivni igralec košarke, Nemanja Karaliæ iz Srbije. Več o tem ...
NOVA OKREPITEV ELEKTRE ESOTECH

Člansko ekipo Košarkarskega kluba Elektra je po koncu pretekle sezone zapustilo kar 9 igralcev. Domača igralca, Mitja Goršek in Marjan Vidovič, sta se na lastno željo za eno leto pridružila ekipi iz 1. B SKL, Rudarju iz Trbovelj, prav tako domači igralec Luka Dobovičnik pa se je zaradi študija v Ljubljani odločil za prestop k ekipi Zagorja KD FT. Aleš Kunc, Ivan Šimunič in Dražen Bubnič so prestopili v ekipo Kopra, Boris Jeršin pa v ekipo Parkljev iz Ljubljane. Žan Vrečko se je odločil za odhod v Španijo, Štefan Ličartovsky pa se je na poletnem kampu češke reprezentance huje poškodoval in bo moral rehabilitacijo opravljati še vsaj nekaj časa.

Zaradi številnih odhodov igralcev članske ekipe pretekle sezone je moralo vodstvo kluba skupaj s trenerjem Borutom Cerarjem sestaviti ekipo od začetka. Ker je od nosilcev igre iz pretekle sezone v klubu ostal samo domači organizator igre Nik Ivanovič, so ravno številni prestopi igralcev v nove klube vzrok za veliko novih imen v članski ekipi. Vsi ti igralci bodo s pomočjo domačih mladih perspektivnih igralcev zastopali barve kluba v Ligi UPC v sezoni 2008/09.

Ker je v članski ekipi manjkal še vsaj en visok igralec za igro pod košem je v mesecu septembru in v začetku oktobra prišlo na preizkus kar nekaj igralcev na poziciji 4 in 5. Po številnih preizkušnjah je bila v začetku tega tedna podpisana dvoletna pogodba o sodelovanju z igralcem Nemanjo Karaliæem.

Nemanja Karaliæ je 20 letni in 207cm visoki igralec na poziciji 4 in 5. Izhaja iz znane srbske košarkarske šole KK Beovuk iz Beograda. V tem klubu, ki je uveljavil veliko število mladih košarkarjev, je Nemanja igral v mlajših selekcijah in tri leta za člansko ekipo, ki nastopa v 1.B srbski ligi.

Nov igralec Elektre Esotech bo predvidoma prvič nastopil že na povratni pokalni tekmi, ki bo to soboto ob 18. uri v Ljubljani. Domačemu občinstvu se bo igralec predstavil na prvenstveni tekmi proti ekipi Postojne, ki bo v četrtek, 30.10., ob 20. uri v Športni dvorani Šoštanj.

Iskanje