Nesrečen poraz Elektre na tekmi za 3. mestu Mini pokala Spar

ELE 11. februar, 2013
212
Nesrečen poraz Elektre na tekmi za 3. mestu Mini pokala Spar

Za nami je pester vikend poln dobre košarke na zaključnem turnirju pokala Spar in Mini pokala Spar. V pokalu Spar je slavila Union Olimpija, ki je bila v finalu boljša od Heliosa. V Mini pokalu Spar, ki je bil za Elektro bolj zanimiv pa je slavil Helios, v tekmi za tretje mesto pa so naši košarkarji doživeli nesrečen poraz v zadnji sekundi tekme proti Elektro gorenjski prodaji. Kljub porazu je potrebno našim fantom čestitati za velik uspeh in uvrstitev na zaključni turnir. 


MINI POKAL SPAR, FINALNI TURNIR (Celje, dvorana Golovec)

FINALE

HELIOS DOMŽALE A : KRKA 79:62

(17:20, 16:20, 19:12, 27:10)

Bratec 29; šteblaj (7 skokov) 17.

Krka je finale začela nekoliko nezbrano in Helios je sredi prve četrtine z odlično igro povedel s 13:6. Do konca prve četrtine so Novomeščani Domžalčane ujeli in jo dobili z 20:17. Krkaši so ob koncu prvega polčasa vodili s 40:33. Helios je sredi tretje četrtine uspel izenačiti, na koncu četrtine pa so povedli s 50:46 in vse je kazalo, da bomo spremljali še eno zanimivo tekmo. V zadnji del igre sta se moštvi podali poravnani na 52. Domžalčani so se na začetku četrtine z delnim izidom 6:1 odlepili na 59:53, dve minuti pred koncem pa povedli za 10 (71:61) in tekma je bila odločena. 

Najbolj borben košarkar: Aljaž Bratec (Helios Domžale).

IZJAVE PO TEKMI:

Gašper Papež, trener Heliosa:
"Fantje so si to res zaslužili. Tekma je bila taka, kot se za pionirje spodobi, se pravi borbena, tekaška. V glavnem so se fantje, v dobrem pomenu besede, pretepali. Čestitke tudi Krki. Mi smo igrali res neobremenjeno, saj smo letos s Krko dvakrat že izgubili. Nismo pričakovali naslova, smo si ga pa zelo želeli. Ob polčasu smo se dogovorili, da igramo enako kot prvi polčas, samo zmanjšati smo morali število izgubljenih žog. In res, v drugem polčasu smo to dali na čisti minimum, izboljšali smo skok in rezultat je bil tu. Čestitke fantom, to so si res zaslužili, ker so trdo delali in trpeli trenerja in njegove muhe, med seboj pa delili dobre in slabe trenutke. Ta naslov je za njih neka češnjica na torti."

Aljaž Bratec, igralec Heliosa:
"Pred tekmo ni bilo veliko nervoze, saj nihče od nas ni pričakoval nič. Vedeli smo, da je Krka pod večjim pritiskom, saj nas je že dvakrat premagala. Ker smo bili izenačeni celo tekmo, smo začutili, da lahko zmagamo, zato smo bili bolj motivirani in na koncu smo zmagali."

Matej štokar, trener Krke:
"Čestitam Heliosu za zmago, bil je boljši. Prvi polčas smo odigrali kar solidno, v drugem pa nam ni stekla igra v napadu. Helios se je razigral, zadevali so mete od zunaj. Enostavno ni šlo. Kot sem že rekel, zaslužena zmaga Heliosa."

 

TEKMA ZA 3. MESTO:

ELEKTRO GORENJSKA PRODAJA A : ELEKTRA šOšTANJ 72:69

(9:23, 21:17, 16:12, 26:17)
Žepič (22 skokov) 31; Omladič (16 skokov) 24.

STATISTIKA

GALERIJA IZ TEKME

Fantje iz Elektre so hitro povedli, v drugi četrtini je bil rezultat že 29:12, vendar pa so se Gorenjci zbrali in se z delnim izidom 12:3 približali na 32:24. Prvi polčas se je zaključil z vodstvom šoštanjčanov s 40:30. V nadaljevanju so bolje začeli Gorenjci in se približali na le pet točk (46:41). Elektro gorenjska prodaja se je pred koncem tretje četrtine približala celo na štiri točke zaostanka, vendar so šoštanjčani v zadnjih sekundah prednost ponovno dvignili (52:46). V zadnji četrtini so Kranjčani izenačili in celo prevzeli vodstvo (58:56). Moštvi sta se nato nekaj minut izmenjavali v vodstvu, nobena od ekip pa si ni uspela priigrati večje prednosti. Ekipi sta bili izenačeni vse do zadnje sekunde, ko je Matevž Hudovernik zadel trojko z 10 metrov ob zvoku sirene in Kranjčanom prinesel 3. mesto v Mini pokalu Spar.

IZJAVE PO TEKMI:

Tim Nograšek, igralec Elektra gorenjske prodaje:
"Tekma je bila težka. Izgubljali smo skozi celo tekmo, a držali smo skupaj kot ekipa in na koncu z malo sreče zmagali."

Gregor Oblak, trener Elektra Gorenjske prodaje:
"Tekma je bila izredno težka. Ob polčasu smo zaostajali za 10 točk, ampak fantje so se borili do konca, ne morem jim nič očitati. Težko je karkoli reči po takšni zmagi. Taka tekma se vidi zelo redko v karieri. Čestitke fantom. Čestital bi tudi nasprotni ekipi, ki se je borila po najboljših močeh, a danes je zmagala naša sreča."

Tomaž Herman, trener Elektre šoštanj:
"Najprej moram čestitati nasprotnikom za bolj ali manj zasluženo zmago. še vedno mislim, da smo si jo zaslužili tudi mi. Napravili smo preveč napak. Predvsem v skoku je bilo ogromno izgubljenih žog. Žoge so nam padale iz rok, verjetno zaradi nezbranosti. Sami smo botrovali porazu."

Z zaključnim turnirjem Mini pokala Spar se je generacija fantov rojenih leta 1998 tudi uradno poslovila od pionirske kategorije in prehaja h kadetom. Zato bi v tem trenutku želel fantom (z nekaterimi sem preživel čudovita in plodna štiri leta, z nekaterimi malo manj) čestitati za dosežene rezultate v minuli sezoni, in sicer za doseženo 7. mesto v državnem prvenstvu starejših pionirjev in za 4. mesto v tekmovanju Mini pokala Spar. Zahvalil bi se tudi upravi in direktorju kluba za izkazano zaupanje v moje delo in potencial igralcev. Ravno tako gre zahvala za vso pomoč pri pripravah na Finalni turnir MPS in pomoč pri strokovnem vodenju mojima trenerskima kolegoma Rajku Rituperju in Dušku Maličeviču. še posebej pa bi poudaril, da nam je vsem bila vedno v veselje pomoč in  vzpodbuda staršev, ki so se odrekali nedeljskim dopoldnevom in nas spremljali in za nas glasno navijali povsod po Sloveniji. Fantom pa bi želel le reči:« Ni pomembno ali je ura 9 zjutraj ali zvečer, vedno je potrebno dati od sebe, ne le 100%, ampak 120%. Namreč za uspeh je potrebno garati in se odrekati. Tudi v trenutkih slabega počutja. Kajti vsi sanjajo, le redki pa se zbudijo in uresničijo svoje sanje."


Najboljša peterka finalnega turnirja Mini pokala Spar: Domen Omladič (Elektra šoštanj), Žiga Žepič (Elektro gorenjska prodaja), Bor šteblaj (Krka), Matic Juhant  (Helios Domžale), Aljaž Bratuž (Helios Domžale).


POLFINALE: Sobota, 9. februarja: ELEKTRO GORENJSKA PRODAJA A : HELIOS DOMŽALE A 60:97 (19:28, 20:25, 8:27, 13:17) KRKA : ELEKTRA šOšTANJ 100:57 (18:20, 22:15, 34:14, 26:8) VEČ O OBEH TEKMAH


KAJ JE MINI POKAL SPAR?
IZJAVE PO ŽREBU
VSE O MINI POKALU SPAR IN ZGODOVINA

    

 

Iskanje