Nathan Priest: Elektra si zasluži uvrstitev med najboljših 8 ekip v Sloveniji

ELE 21. april, 2014
225
Nathan Priest: Elektra si zasluži uvrstitev med najboljših 8 ekip v Sloveniji

Z zadnjo zmago proti Slovanu si je Elektra skoraj že zagotovila prvoligaški status v naslednji sezoni. Nathan Priest oz »Nate« kot ga kličejo prijatelji in soigralci je na tej tekmi prikazal svojo najboljšo igro doslej v dresu Elektre. S svojimi odličnimi predstavami, visoko motiviranostjo, veliko željo po zmagi in z pozitivnostjo, ki jo prenaša na ekipo, je dokazal svoje kvalitete. 


Nate tvoje igre postajajo boljše iz kroga v krog. Na zadnji tekmi si bil najboljši igralec svoje ekipe z 22 točkami, 5 skoki in 2 blokadama. Kako si ti videl zadnjo tekmo?

Stvari se končno postavljajo na svoje mesto. Malce pozno sicer, ampak kakor pravi stari izrek; »bolje pozno kot nikoli«! Za mojo dobro predstavo na zadnji tekmi gredo zasluge k mojim soigralcem. Jaz sem le izvrševal naloge, ki mi jih je zadal trener. Poizkušal sem priti do ugodnega položaja pod košem in zadeti skozi kontakt. To mi je tudi dobro uspevalo. Moram izpostaviti organizatorja igre Žigo Zagorca, ki mi je pravočasno podajal žoge in mi namenil vzpodbudne besede ko je bilo to najbolj potrebno.  

Prihajaš iz Severne Karoline v ZDA ... kakšna je največja razlika med ZDA in Slovenijo?

ZDA in Slovenija sta si seveda zelo različni, ampak jaz sem odrasel v majhnem mestu, ki je zelo podobno šoštanju. V takšnem majhnem lokalnem okolju te vsi vzpodbujajo in ti želijo dobro. Ravno to je veliko pripomoglo k mojem boljšem počutju tukaj. Največja razlika je zagotovo hitrost in kvaliteta življenja. V Ameriki je ritem živeljnja veliko hitrejši in enostavno si ljudje ne vzamemo čas zase in za uživanje. Tukaj je to povsem nasprotno. To je zagotovo stvar, ki mi je odprla oči tukaj v Sloveniji.  

Izgleda, da si se dobro ujel z ekipo in tudi z lokalno skupnostjo. Kako ti je všeč Slovenija in naše mesto šoštanj?

Res imam rad svojo ekipo in soigralce. Kljub temu, da sem se ekipi pridružil na sredi sezone, so me sprejeli dobro in z pozitivnostjo. Menim, da smo se dobro ujeli, glede na to, da nismo dolgo časa skupaj. Prav soigralci so mi veliko pomagali v prilagajanju na novo okolje. Enako pa bi lahko rekel tudi za lokalno okolje, saj se nikoli nisem počutil nezaželjenega, drugačnega ali izločenega iz družbe. Vesel sem vsakega pozdrava na cesti ali povabila na kosilo.  

Z zadnjo zmago v Ljubljani si je ekipa že skoraj zagotovila obstanek v Ligi Telemach. Kaj pričakuješ od zadnje tekem proti Tajfunu?

Moj glavni namen ob mojem prihodu v Slovenijo je bil, da ekipi dam svojo energijo, skoke in borbenost. Ekipi sem želel nuditi tisto kar je zanjo v tistem trenutku najbolj potrebno. Menim, da smo v Ligi za obstanek s svojimi igrami vsem svojim navijačem in tudi Sloveniji dokazali, da si zaslužimo igranje v Ligi Telemach in to kljub temu, da smo imeli svoje težave na igrišču in izven njega. Za torkovo tekmo si zagotovo želim zmage. Ne maram porazov in močno si želim uvrstitve v četrtfinale državnega prvenstva ter tekme proti Krki. Proti Tajfunu pričakujem trdo igro z veliko energije, podobno kot na zadnjih dveh tekmah. Na koncu pa seveda našo, zagotovo trdo prigarano, zmago.  

Kakšni so tvoji načrti po koncu sezone in ali si pripravljen priti nazaj v Slovenijo še za eno sezono?

Po končani sezoni se bom vrnil nazaj domov v ZDA in se povsem posvetil rehabilitaciji moje poškodbe. Želim si svojo pripravljenost vrniti nazaj na 100%, zato da bom lahko znova prikazoval takšne igre kot sem jih sposoben in bi jih tudi moral prikazovati celotno letošnjo sezono. Kljub temu, da nisem igral slabo v Ligi za obstanek,  sem prepričan, da bi ob 100% pripravljenosti tej ekipi lahko dal še več in prikazal še boljše igre. Moram priznati, da sem se ob svojem prvem letu v Evropi, naučil ogromno o stilu košarke tukaj in primerjave z ZDA. Si pa ta trenutek ne želim biti nikjer drugje kot v šoštanju. Rad igram za Elektro in zares sem vzpostavil trdno vez z mojimi soigralci (Leliæ, Bajramliæ, Zagorc, Brčina, Podvršnik ... če izpostavim samo nekaj izmed njih). Hvaležen sem košarkarskem klubu Elektra za vse kar je naredil zame in za ponujeno priložnost. Ne bi se branil priložnosti, da se ekipi pridružim tudi v prihodnji sezoni, da bi skupaj dokazali Sloveniji, da je Elektra prava stvar in da je sposobna uvrstitve med najboljših 6 ekip v Sloveniji.  

Rad bi izkoristil to priložnost in se še enkrat zahvalil vsem navijačem za podporo meni in tudi celotni ekipi. Dokazali smo, da je z trdim delom in vztrajnostjo vse mogoče. In to navkljub situaciji, ki na trenutke ni bila najbolj rožnata.    

 

Sincerely 

Roger Nathan "the fighter" Russell Priest  

Iskanje