Napovedi trenerjev pred Ligo za prvaka

ELE 18. marec, 2009
225
Napovedi trenerjev pred Ligo za prvaka
Pred začetkom lige UPC za prvaka so trenerji osmih klubov, ki bodo odigrali vsaj še 14 tekem, razkrili svoje želje in cilje. Na novinarski konferenci v City Hotelu pa je bilo vseh osem trenerjev enotnih, da bo liga UPC za prvaka tokrat izredno izenačena. Zlatorog, Hopsi, Elektra Esotech, Geoplin Slovan, Luka Koper, Helios, Krka in Union Olimpija si bodo v ...

Napovedi trenerjev pred Ligo za prvaka

Pred začetkom lige UPC za prvaka so trenerji osmih klubov, ki bodo odigrali vsaj še 14 tekem, razkrili svoje želje in cilje. Na novinarski konferenci v City Hotelu pa je bilo vseh osem trenerjev enotnih, da bo liga UPC za prvaka tokrat izredno izenačena. Zlatorog, Hopsi, Elektra Esotech, Geoplin Slovan, Luka Koper, Helios, Krka in Union Olimpija si bodo v 14. krogih poizkušali izboriti eno izmet prvih štirih mest, ki vodijo v polfinale lige UPC.

Napoved trenerja Elektre Esotech, Boruta Cerarja:

Mi smo si pred sezono postavili zelo realne cilje, te cilje smo več kot izpolnili, celo nadgradili smo jih do te meje, da niti sami nismo verjeli, da je to možno.
Kar pa se tiče Lige za prvaka, smo mi sproščeni. Verjamem, da je vsaj 4 ali 5 trenerjev že vknjižilo dve zmagi proti Elektri Esotech. Tekme se verjetno dobivajo na koncu, a izgubljajo se proti takšnim majhnim klubom, kot je Elektra in verjamem da bomo otežkočili delo vsem, ki bodo nastopili v naši dvorani. Igrali bomo maksimalno pošteno do konca.

NAPOVEDI OSTALIH TRENERJEV


Liga UPC za prvaka, ki bodo trajala do 9. maja, bo določila izhodišča za polfinala in kasnejši finale, ki se lahko najkasneje z morebitno peto tekmo konča 10. junija.

Sedmim moštvom, ki so se merila že v prvem delu lige UPC (22 krogov), se je v ligi za prvaka pridružila Union Olimpija, nesporni favorit številka ena za naslov državnega prvaka. V prvem krogu bodo Ljubljančani gostovali pri Elektri Esotech, ostali pari pa so: Helios - Luka Koper, Krka - Hopsi Polzela in Geoplin Slovan - Zlatorog Laško.

Kot so na predstavitveni novinarski konferenci povedali trenerji vseh osmih ekip, bo letošnje prvenstvo izredno izenačeno in kvalitetno, zaradi dejstva, da je Slovenija v ligi NLB izgubila enega predstavnika, tako da bo imela v sezoni 2009/10 zgolj dva, pa se obetajo tudi ogorčeni boji za vodilni poziciji po rednem delu. Pravila namreč določajo, da se v ligo NLB uvrstita prvi dve ekipi po rednem delu, razen če tretja ali četrtouvrščena v finalu osvoji naslov državnega prvaka. Jasne ambicije so poleg Jureta Zdovca (Union Olimpija) predstavili še Rado Trifunovič (Helios), Ivan Sunara (Krka) in Aleš Pipan (Zlatorog).

Iskanje