Napovedi pred Ligo za prvaka

ELE 17. marec, 2009
218
Napovedi pred Ligo za prvaka
Na spletnem portalu kosarka.si so objavili njihove napovedi pred Ligo za prvaka, ki se bo pričela z sredo, 18.3. Predstavili so vseh 8 sodelujočih ekip, med njimi tudi Elektro Esotech.

Napovedi pred Ligo za prvaka

Na spletnem portalu kosarka.si so objavili njihove napovedi pred Ligo za prvaka, ki se bo pričela z sredo, 18.3. Predstavili so vseh 8 sodelujočih ekip, med njimi tudi ekipo Elektro Esotech. Preberite si, kaj so zapisali za ekipo iz Šoštanja (v članku si lahko prebrete ocene za vse sodelujoče ekipe):


Napovedujemo: Liga UPC za prvaka
16.03.2009 - avtor: Tilen Jamnik

V sredo se bo s prvimi tremi tekmami pričela liga UPC za prvaka. V njej se bo za 18. lovoriko državnega prvaka pomerilo sedem najboljših moštev rednega dela državnega prvenstva in Union Olimpija, ki nastopa le v ligi za prvaka, saj Slovenijo predstavlja v Evroligi. Zmaji tudi branijo naslov, lani so v finalu ugnali Helios. Do sedaj so Ljubljančani že 14-krat bili najboljši v domovini, dvakrat je to uspelo Krki, enkrat pa Domžalčanom. Prva te tri ekipe, ki so letos igrale tudi v ligi NLB, sodijo med najožje favorite za končno zmago. Nevarna bosta tudi Zlatorog in Geoplin Slovan, ki zaokrožata najbolj suveren kvartet rednega dela. Favoritom bodo načrte poskušali prekrižati tudi Hopsi, ki imajo v svoji vrsti nekaj zvenečih imen, Elektra, ki je pokalni podprvak, in Luka Koper. Poleg samega naslova bo izjemno zanimiva borba tudi za finale, saj letos v ligo NLB zaenkrat vodita le dve mesti.

Elektra Esotech (9 zmag, 13 porazov)

Elektra Esotech si je z uspešnimi igrami v zadnjih dveh krogih, ko so obakrat slavili, z devetega mesta prebili na šesto in tako v ligo za prvaka. Ta dosežek je bil le potrditev dobre forme, v kateri so v zadnjem času Šoštanjčani. Košarkarji iz Šaleške doline so pripravili prijetno presenečenje na pokalu Spar, ko so v polfinalu ugnali Krko ter se v finalu zoperstavili Union Olimpiji. Elektra bo gotovo zelo neugodna, to je dokazala tudi pred dvema sezonama, ko so v zadnjem krogu v boju z Geoplinom Slovanom in Zlatorogom potegnili najkrajšo ter zasedli peto mesto. Plinarje so letos že premagali v domači dvorani. Zagotovo Šoštanjčani ne bodo le opazovalci boja za prvaka, ampak bodo znali še kako prekrižati načrte kakšnemu izmed favoritov. V boju za ligo za prvaka štirih moštev v zadnjem krogu lige UPC se je zmage veselila le Elektra, ki je ugnala TCG Mercator in se zanesljivo uvrstila v vodilno sedmerico. V zadnjih dveh krogih so premagali dva neposredna tekmeca za ligo za prvaka.

Organizacija napada varovancev Boruta Cerarja sloni na Nikoli Ivanoviču. Pomembno vlogo imajo tudi Dejan Æup, Tadej Horvat, Luka Sjekloča in Ernest Novak. V zadnjem času se je ekipi pridružil črnogorski košarkar Balsa Radunoviæ, ki se je dobro vklopil, dokazal da gre za dobrega igralca in bo pomembna okrepitev v ligi za prvaka. V Šoštanju sta se letos mudila tudi dva Američana, vendar pa sta pokazal bore malo, šlo je res za drugorazredna košarkarja.

Najučinkovitejši igralec: Nikola Ivanovič (15.7)

Najboljši strelec: Nikola Ivanovič (17.4)

Najboljši skakalec: Dejan Æup (6.7)

Najboljši podajalec: Nikola Ivanovič (4.6)


 

Iskanje