Namenitev dela dohodnine za mlajše selekcije KK Elektre

ELE 22. december, 2008
206
Namenitev dela dohodnine za mlajše selekcije KK Elektre
V letu 2007 je vlada RS s sprejetjem ustreznih pravnih aktov omogočila vsem državljanom (ali bolj strokovno rečeno dohodninskim zavezancem), da neposredno in brez dodatnih finančnih sredstev podprejo organizacije, ki delujejo v javnem interesu. Ker ima Košarkarski klub Elektra status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa, smo uvrščeni med tiste organizacije, ki lahko prejmejo donacije iz dohodnine. Zato lahko dohodninski zavezanci iz dohodnine, ki vam je bila obračunana na podlagi dohodninske odločbe, del odmerjene dohodnine (do 0,5%) namesto v proračun neposredno namenite Košarkarskemu klubu Elektra. Iz tega ...

Namenitev dela dohodnine za mlajše selekcije KK Elektre

V letu 2007 je vlada RS s sprejetjem ustreznih pravnih aktov omogočila vsem državljanom (ali bolj strokovno rečeno dohodninskim zavezancem), da neposredno in brez dodatnih finančnih sredstev podprejo organizacije, ki delujejo v javnem interesu. Ker ima Košarkarski klub Elektra status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa, smo uvrščeni med tiste organizacije, ki lahko prejmejo donacije iz dohodnine. Zato lahko dohodninski zavezanci iz dohodnine, ki vam je bila obračunana na podlagi dohodninske odločbe, del odmerjene dohodnine (do 0,5%) namesto v proračun neposredno namenite Košarkarskemu klubu Elektra.

Iz tega naslova je Košarkarski klub Elektra v letu 2008 že zbral preko 700,00€, ki smo jih v celoti namenili za delovanje mlajših selekcij kluba. V kolikor bi tudi vi želeli podpreti mlajše selekcije Košarkarskega kluba Elektra vas prosimo, da izpolnite priložen obrazec in ga do 31.12. pošljete na vaš davčni urad. V kolikor imate digitalni certifikat, lahko zahtevo o namenitvi dela dohodnine podate tudi preko spletne strani: http://edavki.durs.si.

Za vso podporo se vam iskreno zahvaljujemo!

OBRAZEC

Iskanje