Nace Mohorič, član KK Elektra, naj dijak Slovenije v letu 2010/11

ELE 13. junij, 2011
177
Nace Mohorič, član KK Elektra, naj dijak Slovenije v letu 2010/11

V petek, 10. junija 2011 je na Ministrstvu za šolstvo in šport (Masarykova 16, Ljubljana) potekala posebna zaključna slovesnost projekta Naj dijak/Naj dijakinja, na kateri sta priznanji za Naj dijaka in Naj dijakinjo podelila minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič ter predsednik Dijaške organizacije Slovenije Aleš Kurnik. Nagrade za Naj dijaka in Naj dijakinjo sta prispevala Collegium Mondial Travel inFestival Ljubljana.


Naj dijakinja v šolskem letu 2010/11 je Kristina Gregorčič iz Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica. Naj dijak pa Nace Mohorič iz Gimnazije Velenje.  

Projekt Naj dijak/Naj dijakinja je izvedla Dijaška organizacija Slovenije (DOS) s podporo Ministrstva za šolstvo in šport (Mšš). Namen izbora  je spodbuditi slovenske dijake k delovanju na več področjih ter k razvijanju lastnih potencialov, ki sežejo prek pouka in rednih šolskih obveznosti.   Projekt se v letošnjem šolskem letu izvaja prvič. K sodelovanju so bile povabljene vse slovenske srednje šole. Postopek izbora se je začel na šoli, kjer je šolska komisija izbrala dijaka in dijakinjo, za katera je menila, da ustrezata kriterijem za izbor Naj dijaka. Predloge je zbiral DOS do 1. maja letos. 

Predloge je pregledala tri članska komisija DOS. Prispelo je 29 prijav. Kriteriji za izbor Naj dijaka in Naj dijakinje obsegajo širši spekter dijaških dosežkov na različnih področjih: učni uspeh, dosežki iz različnih tekmovanj (športna in glasbena tekmovanja, tekmovanja iz posameznih predmetnih področij, natečaji  ter raziskovalne naloge), razstave, različni nastopi, koncerti, recitali, režija, scenarij in objave avtorskih del; uspehi na družbenem področju (vzporedno šolanje, izmenjalni programi, opravljanje različnih funkcij v šolskem in širšem okolju ter nagrade, pohvale in priznanja). Največ točk je lahko zbral tisti dijak, ki je najbolj uspešen in aktiven na vseh različnih področjih. Komisija je izbrala dva najbolje ocenjena predloga in izbrala Naj dijaka in Naj dijakinjo za šolsko leto 2010/2011.

Nagrade za Naj dijaka in Naj dijakinjo sta prispevala Collegium Mondial Travel in Festival Ljubljana.  

 

Nace je tudi aktiven član KK Elektra, igralec kadetske ekipe in izjemno perspektiven mlad sodnik.

KK Elektra mu iskreno čestita za lep dosežek in dobljeno priznanje ter mu želi srečo v šoli tudi v nadaljne.

Bravo Nace.

 

VIR: MSS 

Iskanje